≫ 

Najbesmisleniji derbi na svetu: Bajern dao dva gola fore Borusiji, pa dobio još jedan "Der Klasiker"

Bavarci od 0:2 do 4:2 za 80 minuta na Alijanc Areni

  • 0
fc borussia bayern FK BORUSIJA BAJERN Foto: Tanjug/AP

Postalo je dosadno da nema više nikakvog smisla... Desetkovana Borusija iz Dortmunda (bez Sanča, Gerera Rejne...),opet nije uspela da napravi ništo u čuvenom "Der Klasikeru" protiv Bajerna u Minhenu pošto se vratila kući sa četiri komada u mreži posle preokreta u drugom poluvremenu - 2:4 (2:2).

Više sreće nego pameti imali su gosti koji su na prepad uhvatili odbranu domaćina i sa dva brza gola Erlinga Halanda u drugom i desetom minutu stekli dva pogotka prednosti. Ispostaviće se kasnije da su to bila retka dva šuta u gol igrača iz Dortmunda, a u preostalih 80 minuta šutirali su samo još jednom.

Da li im je Bajern dao dva gola "fore" da bude zanimljivije, ostaće misterija, činjenica je da je korak po korak šampion preuzimao inicijativu, uspostavio dominaciju i do poluvremena stigao do izjednačenja.

Sa dva nova pogotka u 26. na pas Sanea i 44. iz penala Levanodvski je stigao do brojke od 30 golova u Bundesligi i nagovestio preokret Bavaraca.

Da Borusija nema ambicija u utakmici sa liderom i najdominatnijim timom u Nemačkoj, bilo je jasno oko 60. minuta kada je trener Terzić izveo iz igre Erlinga Halanda, potom i Marka Rojsa, ubacivši neke klince, pa se do kraja samo čekalo da Bajern postigne golove i dođe do pobede.

I dugo je Bajernu trebalo da slomi otpor Borusije, ali do pobede je došao u 88. minutu kada je Gorecka sa ivice šesnaesterca pogodio donji levi ugao za 3:2, da bi tačku na  petu vezanu pobedu Bajerna nad Borusijom u svima takmičenjima stavio neverovatni Robert Levandovski 31. golom u sezoni za het-trik u 90. minutu.

Ovom pobedom Bajern se vratio na čeli tabele ispred Lajpciga dok je Borusija nastavila da zaostaje u borbi za Ligu šampiona.

Ono što treba da brine navijače Milionera je da već dve i po godine ništa nisu napravili u prvenstvu protiv Bavaraca, a na polsednje četiri utakmice primili su 19 golova na Alijanc Areni.

Bundesliga, 24. kolo

Petak

Šalke - Majnc 0:0

Subota

Ajntraht - Štutgart 1:1

/Kostić 69 - Kalajdžić 68/

Frajburg - RB Lajpcig 0:3

/Enkunku 41, Serlot 64, Forsberg 79/

Herta - Augzburg 2:1

/Pjontek 62, Lukebakio 89pen - Beneš 2/

Hofenhajm - Volfzburg 2:1 

/Baumgartner 8, Kramarić 41 - Veghorst 23/

Menhengladbah - Leverkuzen 0:1

/Šik 77/

Bajern - B. Dortmund 4:2

/LEvandovski 24, 44. penal, 90, Gorecka 88/

Nedelja

15.30: Keln - Verder

18.30: Arminija - Union Berlin

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA