≫ 

Brentford je pobednik najskupljeg finala na svetu, naredne godine ćemo ga gledati u Premijer ligi!

Svonsi će morati da sačeka sledeću sezonu

  • 0
Ajvan Toni, Brentford Printskrin: Twitter / ESPNFC

Fudbaleri Brentforda uspeli su da savladaju Svonsi sa 2:0 u finalu plej-ofa, te će sledeće sezone igrati u Premijer ligi!

Popularne "Pčele" su utakmicu protiv Svonsija završile u prvih 20 minuta utakmice, Ajvan Toni je postigao gol iz penala u 10. minuta, a samo 10 minuta kasnije strelac je bio Markondes.

Svonsi je igrao bezidejno u prvom poluvremenu, pokušali su da se vrate u meč u drugom, međutim, crveni karton Fultona u 65. minutu je označio i "podizanje bele zastavice" u ovom finalu.

Pobedom protiv Svonsija u finalu, Brentford će zaraditi više od 100 miliona evra, a može se i duplirati ukoliko klub ostane u Premijer ligi i nakon sledeće sezone.

Brentfordu će ovo biti prva sezona u najvišem rangu nakon pauze od 75 godina, kada su i ispali iz lige.

Od tada se nisu vraćali u najviši rang, iako su prošle sezone bili jako blizu, međutim, tada je Fulam stao na put i savladao ih je u finalu plej-ofa sa 2:1 nakon produžetaka.

Simpatizeri "Pčela" su bili skeptici nakon što je klub prodao dva najbolja igrača, Olija Votkinsa i Saida Benramu, ali uprava je brzo reagovala i dovela Ajvana Tonija.

Ajvan Toni je postigao 33 gola u ligi, a strelac je bio i u finalu plej-ofa.

Video: Martin preznojio Đokovića u polufinalu: Novak se iskupio za prvi Serbia open, igraće za trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA