≫ 

Saznajemo! Partizan kupuje krilo Tventea: Menig stiže među crno-bele!

Klub iz Humske obnovio pregovore sa Holanđanima i do kraja prelaznog roka bi trebalo da zaključi transfer fudbalera

  • 19
Kvinsi Menig Foto: Profimedia / Jeroen Meuwsen / Orange Pictures

Krilni napadač Tventea - Kvinsi Menig (25), na pragu je dolaska u Partizan, saznaje Telegraf. Posle nove runde pregovora, koja je imala i svoju pauzu od skoro mesec dana, crno-beli su ponudom uspeli da zadovolje potražnju holandskog kluba i fudbaler će, ukoliko sve bude u redu, sutra stići u Beograd na lekarske preglede i potpis trogodišnjeg ugovora, posle čega će biti prijavljen i za grupnu fazu Lige konferencija.

Posle Žulijena Ngoja iz Eupena, koga je Partizan želeo sredinom leta i bio je pik broj jedan, Menig se takođe visoko kotirao u planovima stručnog štaba, jer je ispunjavao sve ono što Partizan traži, a odnosilo

se, pre svega, na raznovrsnost u napadu. Mogućnost da pokriva primarnu poziciju krila, ali i najisturenijeg napadača, sa svim modernim karakteristikama u današnjem fudbalu.

Pred mečeve sa Sočijem, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, Menig je praktično bio dogovoren, ali se sticajem nesrećnih okolnosti Tvente u poslednji čas povukao iz pregovora i stopirao transfer fudbalera.

Razlog su bile povrede dvojice krilnih igrača iz kadra pomenutog kluba, zbog kojih Tvente nije imao rešenje, sem da u tom momentu zadrži Meniga i zauszavi već viđen transfer u Partizan. Ipak, situacija se u minulom periodu očito popravila, pa se Menig ponovo našao na tržištu i njegovi zastupnici su početkom tekuće sedmice prvo kontaktirali Partizan, znajući da su crno-beli imali veliku želju da angažuju fudbalera.

Tako se priča ponovo "zavrtela", pa su crno-beli odmah usmerili sve snage ka Menigu, obavljajući istovremeno i razgovore sa igračem, ali i sa čelnicima Tventea, koji su u međuvremenu takođe "promenili ploču" i odlučili da ipak prodaju Meniga. Želja samog igrača nikada nije bila sporna, jer je i sam sve vreme insistirao da dođe u Partizan, smatrajući da će mu to biti dobra odskočna daska za stepenik više u karijeri, pošto je apsolutno sve vreme bio upućen u činjenicu da se iz Humske dobro prodaju fudbaleri. Menigov pritisak je u velikoj meri olakšao posao crno-belima...

Menig Foto: Youtube / Printscreen

PROŠAO ŠKOLU AJAKSA

Radi se inače o momku koji je porekom sa Surinama, ali ima i državljanstvo Holandije, i prošao kompletnu školu Ajaksa, ali je u prvom timu amsterdamskog velikana upisao samo tri meča. Isprva je vraćen u mlađe selekcije, a potom prosleđen i na "kaljenje" u Cvole gde je za dve sezone odigrao 66 mečeva i upisao 15 golova.

Usledio ja zatim transfer u francuski Nant, ali se ni tamo nije najbolje snašao (nijedan meč za prvi tim), te je prosleđen u B tim, potom i u engleski Oldam atletik (Liga 2) i ponovo Cvole, gde je sakupio dovoljan broj mečeva da ostane u kakvom-takvom ritmu.

U Tvente stiže u septembru 2019. godine, kao slobodan igrač posle raskida ugovora sa Nantom i, ispostavilo se, da je taj potez Menigu revitalizovao karijeru.

U minule dve sezone je odigrao 43 meča za pomenuti klub, od toga je samo u prošloj sezoni upisao 33 utakmice, uz osam golova i tri asistencije Pet puta oblačio je dres mlade reprezentacije Holandije, a 2012. godine je sa kadetima "lala", bio prvak Evrope.

TRAŽILI 1.000.000, DOBIĆE 700.000

Što se igračkih karakteristika tiče, visok je 174 centimetra, pokriva mahom poziciju levog krila, ali se snalazi i na suprotnoj strani terena, ako i na mestu pomoćnog napadača, a bolje se služi desnom nogom. Odlikuju ga i brzina, dobra igra jedan na jedan i solidna završnica.

Ugovor mu je isticao narednog leta, po specijalizovanom portalu transfermarktu „težak” je 900.000 evra.

Naravno, stvari su u realnosti drugačije, pa je Tvente isprva tražio 1.000.000 evra za Meniga, jer je na stolu imao još ponuda za svog fudbalera, posle čega su crno-beli morali da "podebljaju" cifru sa početnih 500.000 evra, da bi  na kraju "našli" sa Holanđanima negde između i angažovali fudbalera za oko 700.000 evra, koji će biti isplaćeni u ratama.

Menig je peto pojačanje kluba iz Humske u letnjem prelaznom roku, pošto su pre njega stigli Siniša Saničanin, Danilo Pantić, Rikardo Gomeš i Nemanja Miletić.

Video: Stanojević: Ispunjeni smo, dajemo dosta golova svaku utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljuba

    31. avgust 2021 | 12:02

    Klub mora da ima 22 igrača koji svakog momenta, moraju isto da igraju kada su na terenu. Kažu da je brz, dobro barata s loptom... videćemo ubrzo, samo da nije povređen kao svi obično koje kupujemo.

  • Nemanja PFC

    31. avgust 2021 | 11:25

    Krila Jovic Holender Markovic Terzic i ovo je peto krilo. Prodajte Holendera

  • Branislav

    31. avgust 2021 | 11:47

    E ovo sada je druga priča, sa Meningom i Miletom, izgleda urodio plodom pritisak navijača...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA