Paunović hvali Piksija i proriče: "Do 2025. osvajamo Evropsko ili Svetsko prvenstvo!"

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije nije štedeo reči hvale na račun naše selekcije posle sjajnog rezultata u Portugaliji

  • 3
Veljko Paunović Foto: Profimedia

Veljko Paunović je selektor koji je 2015. godine doveo Srbiju do osvajanja Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, nukleus tog tima je sada glavni pogon i "A" reprezentacije, što sadašnji trener Redinga vidi kao mogućnost da  i "A" selekcija obraduje naciju do 2025. godine i osvoji jedno od dva velika takmičenja - Evropsko ili Svetsko prvenstvo.

Odiše Srbija nekom svežinom i nekom drugačijom igrom otkad je na klupu seo Dragan Stojković Piksi, a uz tim kakav ima ispred sebe pokazao je da im je samo "nebo granica".

Rezultat s Portugalijom (2:1), kojim su Orlovi obezbedili direktan plasman na Svetsko prvenstvo, obradovao je celu naciju, a odjek je otišao čak i do Engleske, gde sada radi Veljko Paunović.

- Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedonosnom golu, kao i igri celog tima. Deca su nosila srspek dresove, radovali smo se kao ludi. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju, ponosan sam što sam Srbin - rekao je Paunović za "Sportski žurnal".

Većinu "A" selekcije upravo čine igrači koji su pre šest godina na Novom Zelandu, sa dirigentskom palicom Veljka Paunovića, osvojili Svetsko prvenstvo pobedivši Brazil. Tu su Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković, Predrag Rajković...

- Ponosan sam na sve njih, tada zbog raznih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su kasnije stasali, Aleksandar Mitrović je osvojio i EP 2013. godine - istakao je Paunović.

Veljko Paunović Foto: MN Press

Kao najzaslužnijeg ipak, Veljko Paunović vidi u Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru naše reprezentacije.

- Piksi je sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji - rekao je Paunović, a onda se podsetio i svoje prognoze.

- Do 2025. godine, osvojićemo Svetsko ili Evropsko prvenstvo.

Video: Pojavio se snimak: Ovo je trenutak kad je Piksi rekao Mitru da meč s Portugalcima počinje na klupi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velja

    16. novembar 2021 | 15:52

    Ma da i evropsko i svetsko osvajamo

  • Pera Niš

    16. novembar 2021 | 18:38

    Sve najbolje u životu i daljem radu dobri čoveče nadam se iskreno da ćeš i ti jednoga dana biti na Piksijevom mestu veliki pozdrav od iskrenog Zvezdaša

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA