≫ 

Čelsi je šampion sveta! "Plavci" penalom pre penala srušili Palmeiras, Haverc stavio krunu u 117. minutu!

Brazilci su umalo napravili veliko iznenađenje, ali trofej ide u London

  • 0
Čelsi i Palmeiras su igrali za titulu prvaka sveta Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija osvojili su Svetsko klupsko prvenstvo pošto su u 117. minutu sa bele tačke slavili protiv Palmeirasa sa 2:1.

Nisu "plavci" ni u finalu briljirali, ali su se dokopali titule golovima Romelua Lukakua u drugom poluvremenu, a onda i Kaija Haverca tri minuta pre penal ruleta.

Sudija Bit iz Australije dva puta je pokazivao na belu tačku nakon igranja rukom, ali drugi put je bilo ubitačno za Palmeiras nakon čega nije bilo povratka.

Čelsije do vođstva došao nakon što je Hadson Odoi u 55. minutu centrirao i pogodio Lukakua u glavu, a reprezentativac Belgije ne propušta takve prilike, tako da je lopta završila u gornjem levom uglu.

Devet minuta kasnije, ruka u kaznenom prostoru i precizni Rafael Veiga, tako da je Tomas Tuhel morao da promeni nešto da bi možda ovaj meč rešio u regularnom delu meča.

Ipak, to se nije desilo, nastavilo se mučenje, a ono je prekinuto u 117. minutu kada je Haverc iskoristio nesmotrenost protivnika, igranje rukom pretvorio u gol sa bele tačke.

Nakon toga nije postojalo ni reda ni običaja na terenu, sevali su žuti kartoni na sve strane, a onda je Palmeiras svoju, do ovog momenta uspešnu, kampanju završio crvenim kartonom Luana.

Čelsi je novi šampion sveta.

Video: Stanković: Ovo je jedno od 16 finala za nas! Poznajući Pavkova mislim da će biti spreman za sledeću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA