≫ 

Zašto Juventus nije pustio Vlahovića da uđe u istoriju Serije A?

Šteta, jer je Duciju trebalo više vremena u Firenci kako bi makar jednom zatresao mrežu

  • 0
Dušan Vlahović Foto: AP/Tanjug

Da, za Juventus subotnji meč u Firenci nije imao nikakav rezultatski značaj i s obzirom na to da je Dušanu Vlahoviću pretila suspenzija za narednu sezonu otuda ne čudi što je Srbin igrao samo 15 minuta protiv Fiorentine!

Vlahović je morao da se čuva žutog kartona kako ne bi propustio prvo kolo novog ciklusa Serije A, ali gledajući situaciju u kojoj se našao pred poslednje kolo stiče se utisak da je trener Juventusa Masimilijano Alegri pogrešio što ga nije ubacio od starta protiv bivšeg kluba.

Razlog - Vlahović je u subotu veče u Firenci morao da dobije više vremena na terenu kako bi pokušao da stigne i prestigne Brazilac Ronalda za ulazak u istoriju Serije A. Dušan je postigao 24 gola u ligi i trebao mu je samo jedan da se izjednači sa Ronaldom kada je u pitanju najproduktivniji U23 igrač u jednoj sezoni na "čizmi."

Brazilac je u dresu Intera dao 25 i tron mu se opasno ljuljao, a mediji u Italiji pišu da je možda i to jedan od razloga zašto je Vlahović bio frustrinan svaki put kada bi napuštao teren.

Srbin je na 21 meč u svim takmičenjima dao devet golova za Juve u svim takmičenjima, dok je do kraja januara u dresu Fiorentine na isto toliko utakmica postigao 17 golova. Jasno je da mu je procenat realizacije po meču i te kako pao po dolasku u Torinu, ali mnogi fudbalski stručnjaci su za to okrivila trenera Alegrija i njegov sistem igre koji se nije proslavio ove sezone.

- Sada je vreme za praznike, da napuni baterije i krene u novi napad na svoj prvi trofej u Italiji, titulu najboljeg strelca, kao i da se pripremi za odlazak na Svetsko prvenstvo - navodi "Korijere delo Sport" u svom tekstu.

Vlahović je ove sezone ostao na drugom mestu kada je u pitanju trka za najboljeg strelca, Ćiro Imobile mu je pobegao za tri gola. Izgubio je finale Kupa Italije od Intera na kom je dao gol, ispao neočekivano od Viljareala u LŠ i možda bi mu rušenje Ronalda bila neka satisfakcija za najbolju sezonu u karijeri. U Juventusu, nažalost, nisu tako mislili...

Video: Ko je devojka u društvu Dušana Vlahovića? Snimak sa tribina i podrška našem asu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA