Žene osvajaju fudbal! Tri najgledanije utakmice u 2022. godini pripale damama, tribine brojale 90.000 ljudi

Nerealno kakve rezultate je pružio ženski fudbal ove godine

  • 6
Evropsko prvenstvo u fudbalu za žene Foto: Telegraf.rs

Stereotip da žene ne znaju da igraju fudbal i da to ne privlači pažnju polako pada u vodu, dok štaviše, u bliskoj budućnosti bi mogao da bude i u potpunosti potopljen. Ovaj sport iz godine u godinu napreduje, ali i privlači publiku, pa su tako u 2022. godini tri najgledanije utakmice bile delo pripadnica lepšeg pola.

Da, dobro ste pročitali. Najgledanije tri utakmice u fudbalu u Evropi su pripale damama, od čega je jedna bila u Ligi šampiona, druga se odigrala u sklopu "El Klasika", dok je treća bila najskorija i radilo se o finalu Evropskog prvenstva između Engleske i Nemačke.

Tri najglednaije utakmice su bile sledeće, na kojoj su skoro sve imale oko 100.000 navijača na stadionu. Najgledanija fudbalska utakmica u Evropi ove godine jeste meč Barselone i Volfsburga gde se na stadionu mogao izbrojati 91.648 navijač, samo 90 njih manje je prisustvovalo "El Klasiku" između dama Barselone i Real Madrida (91.553), dok je finale Evropskog prvenstva pobrojalo 87.192 ljudi na tribinama.

Korona i zabrane na stadionima su dosta pomele publiku i nateralo ih je da se još više zažele fudbala i vrhunske predstave, a nedavni snimak iz Afrike to i dokazuje kada je stadion takođe bio krcat, a igrale su pripadnice lepšeg pola.

Ništa ovo nije slučajno, jer je FIFA označila razvoj ženskog fudbala u čitavom svetu kao jedan od glavnih projekata od kojeg očekuje mnogo, pre svega na planu popularizacije i animiranja ženskog dela publike da prate "najvažniju sporednu stvar na svetu". U tom pravcu Svetska fudbalska federacija izdvaja i značajne svote novca za Saveze svih svojih članica koje imaju zadatak da podižu nivo fudbala za dame.

Video: Najboljoj fudbalerki Srbije je idol bio Ronaldinjo: Moramo da popularizujemo ženski fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ada Ciganija

    1. avgust 2022 | 16:27

    ..ulaz besplatan.

  • Nemanja

    1. avgust 2022 | 16:38

    Na tribinama bile sve žene gotovo uz manji procenat primoranih muskaraca, tj lobirano na sva zvona da se skupe i da se promoviše ženski fudbal

  • MIKI

    1. avgust 2022 | 19:10

    Kad bi bilo više prenosa ŽENSKOG FUDBALA SA UŽIVANJEM BIH GLEDAO SVE VIŠE IGRAJU UMETNIČKI FUDBAL 👌👌👌👌👌👌👌👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA