Potpuni haos zbog jednog tvita: Kinezi uskraćuju dobrodošlicu Roketsima posle skoro 20 godina!

Kad menadžer napravi grešku mešanjem politike i sporta

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Deril Mori, generalni menadžer Hjuston Roketsa napravio je veliki gaf i dodatno narušio već poljuljane odnose između Sjedinjenih Država i Kine jer je podržao protestante u Hong Kongu.

Roketsi, koji su bili jedan od najpopularnijih NBA timova u Kini možda više neće biti toliko dobrodošli posle samo jedne Morijeve objave na društvenim mrežama "Borba za slobodu, stojim uz Hong Kong".

Ova objava je kasnije obrisana, ali je šteta ostala, pošto je odranije poznato da Hong Kong ima razmirice sa Kinom, mada već ima status posebne administrativne oblasti.

Tim povodom se oglasio i vlasnik Roketsa Tilman Fertita koji je rekao da Mori nije to napisao u ime franšize iz Teksasa, već u svoje lično.

Milvoki Baks, Hjuston Rokits, Golden Stejt Foto: AP/tanjug

- Naše prisustvo u Tokiju je samo sa ciljem da se promoviše košarka i NBA globalno, mi nismo politička organizacija - rekao je Fertita.

Da je šteta već načinjena jasno se vidi i iz saopštenja Košarkaškog saveza Kine u kom se navodi da je Morijev tvit bio neprimeren, te da će ukinuti gostoprimstvo Roketsima posle skoro dve decenije tesne saradnje.

Podsetimo, Roketsi su u Kini stekli popularnost kao ekipa u kojoj je jedna od glavnih zvezda bio Jao Ming i od 2002. godine su bili redovni na kineskom tlu.

Zbog svega se oglasila i NBA liga preko portparola Majk Basa koji je naveo da liga poštuje kulturu i prijateljstvo sa Kinom i da Mori niti bilo ko drugi nije želeo da uvredi nekoga u toj azijskoj zemlji.

Bas je istakao da NBA podržava pojedince koji se obrazuju i rade na sebi, pa je indirektno poručio Moriju da je napravio glupost. Kolika će od svega biti finansijska šteta po Roketse teško je i naslutiti.

Video: Ubitačna trojka pa monstruozno zakucavanje Džejmsa Hardena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    9. oktobar 2019 | 17:38

    E, to je drzava bato.. A, ne kao mi i ova nasa banana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA