≫ 

Trinkijeri posle blistave pobede Partizana: Slavićemo kao Pepeljuga, samo do ponoći

Italijan nije imao zamerke na igru svog tima

  • 13

Partizan je sa "desetkom" položio prvi ispit u drugoj fazi Evrokupa!

Crno-beli su bili gotovo savršeni u partiji protiv Virtusa u kojoj je postojao samo jedan tim, pa čak ni poslovično kritični Andrea Trinkijeri nije mogao da nađe nijednu zamerku u igri njegovo tima.

- Kada veliki rival dođe u grad, veliki trener trener, veliki igrači, morate iz ormara da izvučete najbolje odelo koje imate. A to je bila naša igra. Probali smo da igramo sa visokim nivoom energije, jakom odbranom, skokovima i igranjem kao tim. I to je razlog što smo pobedili. Nalazili smo igrače u svakom posedu, ovo je bila sjajna noć za nas. Završena je. Možda još do ponoći, kao Pepeljuga, pa onda idemo dalje  - rekao je Trinkijeri.

Sve zasluge za trijumf Italijan je pripisao njegovim košarkašima.

- Večeras je veče mojih igrača, mog stručnog štaba, koji je napravio fantastičan posao, fantastičan posao, i grobara. Ove tri stvari zajedno su skuvale ovu fantastičnu utakmicu. Već sam rekao da je gotova, možemo da uživamo do ponoći i moramo da idemo dalje. Ali, hoću da kažem da sam ponosan na igrače. I konačno je Arena bila nešto jako, jako, jako…baš nas je gurala. Svirali smo istu muziku, svi zajedno.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

Ipak, mesta za euforiju nema, poručuje Trinkijeri, jer ovaj trijumf je samo jedan u nizu teških izazova koji slede.

- Biće jako teško. Dolazi teška utakmica (Cedevita Olimpija)...Imam molbu za navijače, trebaju nam. Teško će se upaliti motori igrača u subotu, trebaju nam navijači da nas upale. Kad mogu, ništa ne pitam, ali sada nam treba da dođu navijači.

Na pitanje da prokomentariše prognoze po kojima je Virtus prvi favorit za osvajanje Evrokupa, Trinkijeri je bio kratak:

- I dalje je prvi favorit! Nije se ništa promenilo, ovo je jedna utakmica u specifičnoj situaciji. Ovo je najbolja utakmica Partizana do sada, sa najboljim navijačima do sada. Oni (Virtus) imaju najveći kvalitet. Meni je važno da smo odbranili domaći teren. Idemo dalje.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

Branio se Trinkijeri od "nasrtaja" novinara koji su pošto poto želeli da prilepe Partizanu etiketu tima sa "ogromnim ambicijama" nakon ove pobede.

- Nemamo ogromne ambicije, imamo ambicije - iskorigovao je trener Partizana tu konstataciju, pa dodao:

- Kad imaš previše ambicija, malo izgubiš ravnotežu. Naše ambicije su da se gradimo i popravljamo. Kad gradiš kuću, ne počinješ od penthausa. Prošle godine smo se 'uvalili' u Top 16 i ispali za jednu loptu. Falio nam je malo "personaliti" da dobijemo neke utakmice. Ove godine smo do sada bili bolji, ali ovo je jedna utakmica sa dobrim rivalom. Bilo bi mnogo teže da smo izgubili. Sada mislimo na Cedevitu, a onda na Trento.

Deluje da posle svake, pogotovo ovakve pobede, rastu ambicije navijača, želje su ABA titula, Evrokup, plasman u Evroligu...

- Ja ne gledam tako daleko, ja imam ogromne ambicije svakog dana. Da ovi igrači budu dobri, da budu ozbiljan tim, da igraju atraktivno, to su za mene ogromne ambicije. Ovo je samo početak! Ne znam da li može bolje, ali ovo je samo početak. Može bolje, može drugačije, pametnije, sporije…Imamo toliko stvari da radimo zajedno i utakmica da igramo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    9. januar 2020 | 08:18

    Ispade da ste razvalili neki nba tim a ne Virtus u drugorazrednom takmičenje. Zvezda razvali Himki, Fener, Olimpijakos... Pa tako ne pisete, smesno mi to pomalo sa Pakistanom.

  • Budak

    9. januar 2020 | 10:34

    CEZARE NASE IMPERIJE.

  • Realan

    9. januar 2020 | 01:05

    Dogovorili ste vi sa njima 2 za 2! Cirkuzantu spusti se na zemlju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA