Bio je nada Zvezde i Partizana, sada je otišao u 2. ligu Francuske: Aranitović pronašao klub!

Novi početak za Sanija

  • 0

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana, Aleksandar Aranitović, pronašao je novi klub.

Aranitović će igrati za francuskog drugoligaša Bloe, što je klub ozvaničio na svom sajtu. On će biti zamena za Krisa Džozefa, a generalni menadžer Žulijen Monklar zadovoljan je saradnjom.

- Sani je svestran igrač, razume košarku i može da uradi mnogo toga na terenu. Naravno, moramo da mu pomognemo da što pre nađe svoje mesto u timu i radi dobro. Mlad je igrač koji je pokazao karakter tokom karijere. Sada mora da lansira svoju karijeru na pravi način. Druga liga Francuske je teška i atletski zahtevna, tera te stalno da se dokazuješ. On je prethodnih meseci trenirao individualno u Srbiji, tako da će mu biti potrebno vreme da nađe svoj ritam u igri pet na pet - naveo je Monklar.

Aranitović je poslednje dve godine proveo u Partizanu, od letos je bez ugovora, a valja napomenuti i da su teške povrede kolena sprečile bolji razvoj. Aranitović svakako ima mnogo vremena pred sobom, ima 21 godinu, a prethodno je igrao za Crvenu zvezdu i Mega Leks.

Sa Zvezdom ima titulu iz 2015, sa Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća 2018, u reprezentaciji ima evropsko srebro u U16 selekciji, sa U17 timom je došao do svetske bronze 2014.

Video: Najvažniji momenti sa meča Crvena zvezda - Žalgiris

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA