≫ 

Bogdan Bogdanović odložio povratak u Srbiju posle debakla Atlante u 2. meču finala Istoka

Srpski as postigao je osam poena i imao četiri asistencije u drugoj utakmici istočne konferencije u finalnoj seriji

  • 12
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Milvoki Baksi su izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji istočne konferencije NBA lige, pošto su u drugoj utakmici ubedljivo slavili protiv Atlante sa 125:91. Bogdan Bogdanović je na ovom meču na terenu proveo 18 minuta i za to vreme je postigao 8 poena i imao 4 asistencije.

Iz igre je šutirao polovično (3 od 6, od čega 2 od 4 za tri poena), a potpuno je podbacila prva zvezda tima Tre Jang, koji je meč završio sa 15 poena. Činjenica da je on i bio najefikasniji sve govori o igri Atlante na ovom meču.

Dvcifreni su bili još samo Danilo Galinari sa 12, kao i Džon Kolins i Kem Rediš sa po 11 poena.

Sa druge strane, u Milvokiju je bilo više raspoloženih igrača. Janis Adetokumbo je predvodio tim sa 25 poena, dok su ga pratili Džru Holidej sa 22, Bruk Lopez sa 16 i Kris Midlton sa 15 poena.

Milvoki je uoči ove serije važio za velikog favorita, ali ih je Atlanta iznenadila u prvom meču i sada su rešili da od starta pokažu ko ima glavnu reč. Atlanta ni u jednom momentu meča nije bila u vođstvu, a Milvoki je meč prelomio već krajem druge četvrtine, kada je počeo da stiče ogromnu prednost, koja je išla do maksimalnih 41 razlike, a u jednom momentu imali su i seriju 20:0 posle koje je i rešen meč.

Serija se sada vraća u Atlantu, koja je uspela da napravi brejk i u dobrom raspoloženju čeka nastavak finala pred svojom publikom u naredna dva meča.

Prvi je na programu već u noći između nedelje i ponedeljka od 02.30.

Posle ovog poraza Atlante jasno je i da će se igrati najmanje pet mečeva u finalnoj seriji, tako da je eventualni povratak Bogdana Bogdanovića u Srbiju, gde bi trebalo da igra za reprezentaciju, dodatno odložen.

Već se sada zna da Bogdan neće igrati na kvalifikacionom olimpijskom turniru, ali bi Kokoškov nesumnjivo voleo da ga ima na raspolaganju što pre ukoliko Orlovi opravdaju ulogu favorita u Beogradu i osiguraju olimpijsku vizu.

Video: Dan kada se Bogdan Bogdanović zaplakao pred novinarima: Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svaka cast

    26. jun 2021 | 07:48

    Bas ste lepo napisali, odlozio povratak u Srbiju. Da je Atlanta dobila 4:0 finale Istoka on bi odmah dosao u Beograd ne bi ni igrao finale NBA lige.

  • oprez

    26. jun 2021 | 08:14

    cuvaj se zvezdasa i kad nose dres reprezentacije..ne vjeruj im nikada

  • FANTOM

    26. jun 2021 | 10:53

    Gledao sam utakmicu u kojoj ništa nije polazilo za rukom košarkašima Atlante. Vidi se da Bogi još igra sa strahom zbog kolena ali mora i takav da igra jer je on jedan od nosilaca igre. Uz učinak imao je i još dobrih dodavanja saigračima na zicer ali kad ne ide ne ide. Jang je uništio Atlantu. Izgubuo je 17 lopti u napadu, šutirao 31—7 a prva zvezda Atlante. U drugom poluvremenu igrale su zamene jer je Atlanta već predala meč.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA