≫ 

Kako je Evroliga napravila problem Srbima? Gledaoci neće moći da prate i Zvezdu i Partizan u ovom takmičenju

Naravno, postoji i ona alternativa, a to je da publika u Srbiju kupi još jedan TV, nabavi još jedan priključak za kanale koji prenosi Evroligu i tako u isto vreme prati i Zvezdu u Partizan

  • 20
Nejt Volters, Kevin Panter Foto: Marko Jovanović

Gotova je pauza, počinje nova sezona u najprestižnijem košarkaškom takmičenju u Evropi, počinje Evroliga! Ova sezona u Evroligi će biti i posebna za Srbiju, kao i košarkaške sladokusce u toj zemlji, pošto će ovo podnevlje imati dva predstavnika u takmičenju - Crvenu zvezdu i Partizan. Ipak, ono što je loše jeste to da publika u Srbiji neće moći da gleda oba kluba.

Naime, Evroliga je odredila takve termine da utakmice Zvezde i Partizana neće moći da se gledaju, makar ne cele, pošto su se čelnici ovog takmičenja pobrinuli za to da se velik broj mečeva preklapa, što samim tim znači da će publika morati da bira.

Takav slučaj se događa već u prvom kolu, kada će Zvezda gostovati Anadolu Efesu s početkom od 19 časova i 30 minuta, dok će Partizan pola sata kasnije igrati protiv Albe u Berlinu. Drugim rečima, publika u Srbiji će moći da odgleda prvo poluvreme Zvezde, a onda će morati da bira, želi li da gleda i drugo poluvreme te utakmice, pa da se prebaci na Partizan ili pak da to odmah uradi.

Krivicu za ovo snosi nekoliko strana, gde najveća ide ruskim klubovima koji su usled posledica sukoba između njihove zemlje i Ukrajine ostali bez prava takmičenja u Evroligi. Ruski klubovi su imali svoje termine, pa je sada to breme palo na Crvenu zvezdu, koja će svoje mečeve igrati od 19.30 ili pak od 19.45.

Surova je bila Evroliga prema dva srpska kluba. U prvih devet kola ovog takmičenja, navijači u Srbiji će moći samo dva puta da odgledaju utakmice Zvezde i Partizana u celovitosti.

Takođe, ovo nije prvi put da Evroliga pravi slične probleme, ali uistinu, nikad nisu bili ovoliko rigorozni. U ovoj, sezoni 2022/2023 koja nam predstoji, publika će procentualno moći da gleda najmanje celih mečeva. Publika će moći da odgleda putem malih TV ekrana tek 107 od 306 utakmica, što je mizernih 35 procenata. Primera radi, pre šest sezona, navijači su mogli da odgledaju više od polovine (52,1 procenat).

Naravno, postoji i ona alternativa, a to je da publika u Srbiju kupi još jedan TV, nabavi još jedan priključak za kanale koji prenosi Evroligu i tako u isto vreme prati i Zvezdu u Partizan, što je malo verovatno...

Video: Željko Obradović o novoj sezoni Partizan u Evroligi: Veoma bitna godina za nas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    7. oktobar 2022 | 08:33

    Nema veze, publiku u Srbiji svakako interesuje samo jedan klub, srpski klub Crvena zvezda. Hrvati neka gledaju svoj klub kad god hoce, njih svakako ne intersuje srpski klub Crvena zvezde nego hrvatski klub Partizan.

  • zic

    7. oktobar 2022 | 09:04

    A sto bih pratio Zvezdu ako navijam za Partizan

  • Hahahaha

    7. oktobar 2022 | 09:34

    Pa vi ste šou.. Ili si za zvezdu ili partizan. Prosto.. Sta ima ja da pratim zvezdu ako navijam za Partizan???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA