≫ 

Velika fešta navijača u Veneciji: Proslavili ulazak u Seriju A i zaplovili gondolama do Rijalta

Venecija se poslednji put našla u odabranom društvu pre nešto manje od 20 godina

  • 0

Video: Navijači Venecije napravili feštu: Iznajmili na stotine gondola i proslavili ulazak u Seriju A

Kada je Bokalon u trećem minutu nadoknade revanša finalne utakmice plej-ofa Serije B između Venecije i Ćitadele doneo domaćoj ekipi izjednačenje i plasman u najviši rang takmičenja, na noge je podigao čitav jedan grad za koji vam verovatno ne bi ni palo na pamet da ima ozbiljniji fudbalski klub. Ali Lavovi nisu takvi, već su jedna potpuno posebna priča i zasluženo su našli svoje mesto među 20 najboljih u Italiji.

Poslednji put su bili član Serije A još davne 2001/02. Od tada su tavorili po nižim rangovima i nisu uspevali da se domognu mesta u najjačem rangu. Sve do ovog leta, kada su sa petog mesta ipak uspeli da preskoče tri prepreke i to ne bilo kakve, te se na taj način priključe najboljima. Prvo je pao Kjevo, onda je poklekao Leće, a za kraj smo videli ono dramatično finale protiv Ćitadele u kojem je Venecija dobila prvi meč u gostima (0:1), a onda je na svom stadionu gubila 0:1 i imala igrača manje do nadoknade, kada je Bokalon poravnao.

Nekoliko dana posle prolaska u Seriju A, navijači Venecije napravili su veoma originalnu proslavu u kanalima ovog grada. Iznajmili su na stotine gondola, zaplovili gradom, a sa sobom su poneli zastave, nešto pesme i pića i dobrog raspoloženja. Tek poneko bi upalio pirotehnička sredstva, kako bi doprineo atmosferi.

Nije moguće tačno proceniti koliko se ljudi našlo u tim momentima u kanalima Venecije, koja je iz vazduha izgledala kao da je "puna mrava". Nema sumnje da će i stadion u ovom gradu na severu Italije takođe biti popunjen ukoliko navijači budu dozvoljeni na jesen u Italiji.

Video: Binić: Navijač krene na mene, ja ga nokautiram!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA