Rezime 6. dana OI: Nole ušao u dva polufinala, vaterpolisti i odbojkašice gaze, košarkašice izgubile

Još jedan dobar dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama

  • 4
Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

Najvažnije informacije 6. dana Olimpijskih igara:

 

*Novak Đoković i Nina Stojanović u polufinalu miks dubla

*Vaterpolisti pobedili Australiju sa 14:8

*Novak Đoković pobedio Nišikorija sa 6:2, 6:0 i plasirao se u polufinale

*Košarkašice poražene od Španije sa 85:70

*Srpski olimpijci, osvajači medalja iz Tokija, zlatna Milica, srebrni Damir Mikec i bronzana Tijana Bogdanović sleteli su u Beograd gde im je priređen svečani doček. 

 

*Nina Radovanović se plasirala u četvrtfinale turnira u boksu

*Odbojkašice su rutinski pobedile Keniju sa 3:0

*Aleksandar Kukolj izgubio je borbu u osmini finala kategorije do 100kg od protivnika iz Južne Koreje.

*Srpski džudista Aleksandar Kukolj plasirao se u 2. kolo takmičenja na OI u Tokiju pobedivši takmičara sa Fidžija, Tevite Takajave sa 10:0.

*Američki plivač Kejleb Dresel trijumfovao u prestižnoj trci na 100 metara slobodnim stilom, oborivši Olimpijski rekord.

*Kineska štafeta u sastavu Đunsan Jang, Muhan Tang, Jufeji Žang i Li Bingđi postavila je svetski rekord u trci na 4x200 metara slobodnim stilom sa vremenom 7:40.33.

*Kineska plivačica Jufej Žang je osvojila zlatnu medalju i trku završila vremenom 2:03.86 što je novi olimpijski rekord, a stari je postavljen pre devet godina u Londonu.

*Naš dvojac Miloš Vasić i Martin Mačković ostali su bez medalje na 2000 metara. Zauzeli su peto mesto

*Zorana Arunović trenutno zauzima vodeću poziciju u svojoj grupi, u disciplini malokalibarski pištolj 25m. U petak je čeka brza paljba.

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

Srpski sportisti na Olimpijskim igrama u Tokiju započinju svoj šesti dan takmičenja, sa odličnim bilansom od četiri osvojene medalje.

Tok dana:

15.15 - Novak Đoković i Nina Stojanović su u polufinalu miks dubla, pošto su savladali nemački par Zigmund/Kravic sa 6:1, 6:2!

13.50 - Vaterpolisti ubedljivo savladali Australiju sa 14:8 i osigurali plasman u četvrtfinale!

12.24 - Pobeda! Novak Đoković je u polufinalu Olimpijskih igara!

12.10 - Košarkašice su poražene od Španije sa 85:70. Dobro su se držale do početka treće deonice, ali su u poslednjoj četvrtini poklekle i doživele poraz. Ipak, pobeda nad Južnom Korejom osigurava našem timu četvrtfinale.

08.45 Odbojkašice su rutinski pobedile Keniju sa 3:0

07.45 Odbojašice Srbije protiv Kenije vode već sa 2:0 u setovima 

6.55 Nina Radovanović se plasirala u četvrtfinale bokserskog turnira na Igrama u Tokiju

 

06.10 Kineska štafeta u sastavu Đunsan Jang, Muhan Tang, Jufeji Žang i Li Bingđi postavila je svetski rekord u trci na 4x200 metara slobodnim stilom sa vremenom 7:40.33.

05.50 Srpska strelkinja Jasmina Milovanović zauzima 21. mesto posle preciznog pucanja malokalibarskim pištoljem 25 metara. Nju sutra očekuje brza paljba kada će probati da se domogne finala

05.40 Džudista Aleksandar Kukolj izgubio je borbu u osmini finala kategorije do 100kg od protivnika iz Južne Koreje.

05.20 Veslačica Jovana Arsić zauzela drugo mesto u C polufinalu i izborila je nastup u C finalu discipline skif.

 

05.15 Naša predstavnica u streljaštvu Zorana Arunović trenutno zauzima vodeću poziciju u svojoj grupi, u disciplini malokalibarski pištolj 25m.

U petak  je očekuje nastup u brzoj paljbi, nakon čega će se završiti kvalifikacije za finale. Kvalifikacije u brzom pucanju su u 02 sata po našem vremenu, a finale je od 07h.

05.00 Srpski džudista Aleksandar Kukolj plasirao se u 2. kolo takmičenja na OI u Tokiju pobedivši takmičara sa Fidžija, Tevite Takajave sa 10:0.

 

04.45 Američki plivač Kejleb Dresel koji juriša na više olimpijskih zlata u Tokiju počeo je svoj put. Kejleb je trijumfovao u prestižnoj trci na 100 metara slobodnim stilom, oborivši Olimpijski rekord.

04.20 Kineska plivačica Jufej Žang je osvojila zlatnu medalju i trku završila vremenom 2:03.86 što je novi olimpijski rekord, a stari je postavljen pre devet godina u Londonu.

APTOPIX Tokyo Olympics Swimming

David J. Phillip

04.00 Jasmina Milovanović je posle prvog kruga takmičenja na 16 mestu, s tim da treba da puca još 20 takmičara. Ona je ostvarila 287 krugova iz 30 metaka. U finale ulaze 8 najboljih.

03.04  U prve tri serije prve runde je Zorana Arunović je imala skor 296 i prvoplasirana je u svojoj kvalifikacionoj grupi. Nakon ovoga sledi brzo pucanje, pa nastup Jasmine Milovanović.

02.45 Zorana Arunović je posle prve serije pucanja od 3 x 10 metaka zauzima prvu poziciju. Čeka se nastup Jasmine Milovanović.

02.25 Šteta. Naš dvojac Miloš Vasić i Martin Mačković ostali su bez medalje na 2000 metara. Zauzeli su peto mesto

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, veslanje

Foto: Tanjug/AP

02.00 Zorana Arunović i Jasmina Milovanović izašle su na vatrenu liniju kvalifikacija pištolj 25 metara

01.30 Veslači Miloš Vasić i Martin Mačković spremaju se da napadnu medalju u disciplini dvojac bez kormilara na 2000 metara.

Uzdanica nam je naravno i Nina Radovanović u boksu, koja će se oko 6,39 po našem vremenu boriti za četvrtfinale protiv takmičarke iz Burundija, Ornele Haviarimane i biće favorit za pobedu.

Na "tatami" će i Aleksandar Kukolj, koji započinje put ka medalji protiv takmičara sa Fidžija, Tevite Takajave negde oko 06.30 časova po našem vremenu.

Olimpijske Igre, Naši u Tokiju-29.jul

Ilustracija: Nikola Jovanović

Za kraj će pobedu tražiti i vaterpolisti koji od 12.50 časova igraju protiv Australije.

Video: To je laž da bronza sija kao zlato, ali za Buluta vredi više od ugovora sa mnogo cifara!

/(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    29. jul 2021 | 16:32

    Koliko je veliki Nole! Igra za Srbiju u 2 kategorije, po ovoj vrucini, gde ljude bukvalno iznose sa terena, on igra 2 meca dnevno. On zeli da bude GOAT, ali njemu i te dve medalje nece nista znaciti u toj trci, jer se to ne vrednuje puno u tenisu. Ne pominje niko da Nadal ima medalju, ili Agasi. A koliko malo zvucnih imena ima u osvajacima, dovoljno govori koliko je nebitno. Ali je bitno za nasu zemlju i nas, tako da hvala ti Nole!

  • zoran

    29. jul 2021 | 16:29

    Ako Nole osvoji I miks dubl,pored singla I US Opena,treba iz Atp da povuku njegov dres? I da se to nazove dijamantski slem

  • ana

    29. jul 2021 | 16:26

    Neko moze da igra dva meca dnevno, a neko je trudan i nije mogao da odigra par utakmica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA