Juniori Srbije pobedili Hrvatsku i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u vaterpolu!

Mladi srpski "delfini" porazili "barakude"

  • 0
Mlada vaterpolo selekcija Srbije Foto: VSS

Vaterpolisti Srbije uzrasta do 20 godina, savladali su selekciju Hrvatske u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva koje se igra u Kuvajtu rezultatom 11:6, što znači da su obezbedili direktan plasman u četvrtfinale.

Odličnom igrom protiv Hrvatske Srbija je obezbedila prvo mesto u grupi i pravo da sutra posle susreta sa Kinom dobije slobodan dan. Derbi nije bio interesantan jer je Srbija dominirala u svakom pogledu. Bila je to blistava partija kapitena Vučinića, trostrukog strelca u prvoj četvrtini, sjajnog golmana Vladimira Mišovića koji je proglašen za najboljeg igrača susreta sa fenomenalnih 14 odbrama.

Srbija – Hrvatska 11:6 (4:2, 2:2, 2:2, 3:0)

Igrač više: Srbija 9 (2), Hrvatska 18 (2).Peterci: Srbija 2 (2), Hrvatska 3 (3)

SRBIJA: Gavrilović, Branković, Barać 1, Nešić 1, Stanojević 1, Mitrović, Vučinić 4, Cvetković, Martinović, Šulc 3, Pljevančić, Radović 1, Mišović. Selektor: Stevanović.

HRVATSKA: Jurlina, Malenica, Vrdoljak 3, Bajić 1, Kržić, Solje, Vrbnjak, Penava 1, Biljaka, Žuvela 1, Paparić, Sunara.

Wind Sport Letnji Vaterpolo Kamp Foto: Nikola Tomić

Sa igračem manje Srbija je igrala fantastično, Hrvatska je iz 18 akcija postigla samo dva gola. Početkom drugo dela Srbija je povela 5:2 preko Baraća, rival je sa dva pogotka smanjio ali je Vučinić četvrtim golom vratio mir.

U trećem delu poslednji trzaj Hrvata realizacijom trećeg peterca da bi Stanojević i Šulc pokazali da preokreta neće biti. Uhvatila je nervoza rivala koji nije imao rešenje za srpsku odbranu. U poslednjem delu tri gola Srbije preko Nešića, Šulca i Radovića za veliki trijumf.

Naravno ovo ništa ne znači, u četvrtfinalu ostaju sjajni timovi ali je sigurno da će ova pobeda biti veliki vetar u ledja Srbiji.

- Dobili smo samo još više samopouzdanja koje je raslo tokom leta. I dalje je najvažnija utakmica četvrtfinale. Imamo dan više za odmor i da se pripremimo za pobednika duela Mađarska - Crna Gora - rekao je Uroš Stevanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA