Fantastična priča iz Japana: Pobedila leukemiju, pa obezbedila plasman na Olimpijske igre!

Rikako Ikee je junak dana u svetu sporta

  • 0
Rikako Ikee Foto: Tanjug - AP

Polako odbrojavamo do početka Olimpijskih igara u Tokiju na leto, nadamo se da neće biti nikakvih problema oko organizacije, ali nam već stižu neke lepe priče vezane za najveći sportski događaj na svetu, koji treba da ujedini svet u teškom periodu, kada je duboko pogođen pandemijom koronavirusa.

Tako nam je jedna Japanka pokazala koliko je važna snaga volje, pošto je uprkos svim šansama uspela da se domogne vize za Olimpijske igre, iako joj je 2019. godine dijagnostikovana leukemija. Reč je o Rikako Ikee, koja je čvrsto stegla pesnicu i zagrlila svoje rivalke u traci pored kada je ostvarila neverovatan podvig.

Ona je štafentu trku na 4x100 metara zajedno sa svojim koleginicama iz tima završila za 57,77 sekundi. Treba napomenuti da to nije jedini rezultat za divljenje, pošto je samo osam meseci po povratku u bazen, Ikee pobedila i na državnom prvenstvu u disciplini 100 metara delfin stilom u nedelju.

Takmičenjima se vratila u avgustu prošle godine, ali je tada rekla da ne cilja put u Tokio, već da želi da se fokusira na Olimpijske igre u Parizu, koje su na programu za tri godine.

- Toliko sam srećna trenutno. Nisam baš ciljala na pobedu. Bez obzira na to kakav rezultat ostvarima, srećna sam što sam uopšte ovde – rekla je skromna Japanka, za koju će sigurno čitav svet navijati u julu i avgustu kada Igre počnu.

Video: Nije pametno ostavljati Bobija samog na poludistanci: Centar Vašingtona je to shvatio na bolan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA