≫ 

Revolucija na pomolu: WADA preispituje zabranu upotrebe kanabisa

Ričardson je uzimanje kanabisa pravdala time da je proživljavala težak period u životu zbog smrti majke

  • 2
marihuana Foto: Pixabay

Svetska Antidoping agencija (WADA) objavila je da će preispitati odluku da li kanabis i dalje treba bude na listi zabranjenih supstanci.

Kako prenosi BBC, odluka WADA dolazi nakon suspenzije američke sprinterke Džakari Ričardson, koja je bila pozitivna na kanabis posle američkog prvenstva, gde je osvojila prvo mesto.

Kada je u njenoj krvi utvrđeno prisustvo kanabisa, ona je suspendovana, pa je propustila Olimpijske igre u Tokiju.

Ričardson je uzimanje kanabisa pravdala time da je proživljavala težak period u životu zbog smrti majke.

Američka antidoping agencija i Olimpijski komitet SAD prihvatili su njeno objašnjenje, ali nisu mogli da urade ništa po pitanju suspenzije.

Pozitivan test na kanabis može da donese suspenziju u trajanju od čak četiri godine, ali može biti smanjena na tri meseca ako se dokaže da nije uticala na sportski rezultat.

Video: Stanković pred Bragu: Nisam uplašen! Vređaju mi inteligenciju oni koji kažu da je grupa laka!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    16. septembar 2021 | 12:14

    Generalno mi nije jasno zašto je kanabis nelegalan, a recimo alkohol legalan?Koliko je ubistava, zločina, silovanja, saobraćajnih nezgoda, maltretiranja urađeno na alkoholu.Čovek kada je na kanabisu može da izvrši samo zločin nad frižiderom kada mu se otvori apetit.Koliko bolesti izaziva upotreba alkohola, od dijabetesa do ciroze jetre, pankreasa, a da ne pričam o teškoj fizičkoj zavisnosti koju izaziva alkohol, pa i smrti od predoziranja, što nije slučaj kod kanabisa.Drugo država ustupa profit od prodaje kanabisa raznim kriminalnim grupama, paravojnim formacijama, kao i edukaciju mladih raznim dilerima, koji edukuju svoje mušterije.Umesto da država preuzme kontrolu nad uzgojem, prodajom i edukacijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA