Legendarni ski-skakač završio karijeru: Šlirencauer je osvojio sve, zbog povreda odlučio da je dosta

Austrijanac nije mogao da se vrati starim rezultatima

  • 2
Gregor Šlirencauer

Foto: Youtube / Printscreen

U penziju je otišla jedna od najvećih legendi zimskih sportova. Čovek koji je osvojio apsolutno sve što se moglo osvojiti u takmičenju u ski-skokovima, Gregor Šlirencauer i zvanično je rešio da završi svoju karijeru u 32. godini.

On je ovu odluku doneo nakon serije nezogdnih i teških povreda, koje su ga odvojile od skakaonice na duži vremenski period. U poslednjih par sezona nije bio blizu svog nekadašnjeg nivoa.

- Prethodnih nekoliko meseci je bilo vrlo izazovno za mene, na pozitivan način. Zbog povrede imao sam dovoljno vremena i neophodne distance da se pomirim sa prošlošću i prihvatim trenutno stanje. Posle svega što sam proživeo kao profesionalni sportista, nije mi bilo lako da oglasim kraj karijere, ali odluka i trenutak mi se čine pravim - stoji u saopštenju Gregora Šlirencauera.

Iza njega su ostali brojni uspesi. Ukupno 53 pobede ostvario je u Svetskom kupu, što je rekord svih vremena. Dva puta je osvojio "Kristalni Globus", dva puta je osvojio turneju "Četiri skakaonice", tri puta je bio šampion u ski letovima, a ima i čak 11 medalja sa Olimpijskih igara, svetskih šampionata i svetskih prvenstava u ski letovima.

Verovali ili ne, sve to je uspeo da osvoji do 24. godine, pošto je poslednju pobedu u Svetskom kupu ostvario još 6. decembra 2014. godine u Lilehameru. Posle toga su povrede počele da ga muče, što je uslovilo završetak karijere.

Video: Vi Srbi, vi ste ludaci, unikatni: Administrator Instagram stranice 433 za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA