≫ 

Rafa otkrio kako je povređen osvojio Rolan Garos: "Pre svakog meča primao sam mnogo injekcija..."

Nadal je na konferenciji otkrio da je koristio i mnogo anti-inflamatornih lekova

  • 20
rafael nadal Foto: Tanjug/Ap

Najbolji španski teniser, Rafael Nadal došao je do 22. Grend slem titule danas osvojivši Rolan Garos posle pobede nad Kasperom Rudom iz Norveške u finalu na "Filip Šatrijeu" u tri seta (6:3, 6:3, 6:0) za oko dva sata i 20 minuta igre.

Ovo je bio Rafin 14. trofej na Rolan Garosu, a na konferenciji za medije posle meča novinare je mnogo zanimalo kako je to Nadal uspeo da dođe sve do samog kraja, iako je imao toliko problema sa povredom.

- Igraću na Vimbldonu, ukoliko moje telo kaže da će biti spremno da bude na Vimbldonu. To je to. Vimbldon nije turnir koji želim da propustim. Mislim da niko ne želi da ga propusti. Volim Vimbldon, imao sam dosta uspeha tamo. Igrač kao ja treba da bude uvek spreman da igra. Ako me pitate da li ću da igram na Vimbldonu, ne mogu vam dati jasan odgovor. Hajde da vidimo kako će oporavak teći, ne znam.

Upitan je ponovo da kaže koliko je injekcija primio tokom turnira i koliko je lekova popio, ali je vešto izbegao taj odgovor, priznavši doduše da je to radio pred svaki meč.

- Ne želim da vam pričam koliko sam injekcija primio, zato što kao što možete da zamislite, morao sam da primim mnogo anti-inflamatornih lekova. Pre svakog mogućeg meča sam morao da primam i injekcije.

Dodaje da ne planira da uzima više injekcija nego što je to sada bio slučaj kako bi bio spreman za Vimbldon.

- Ne, možda moj engleski nije bio dovoljno jasan. Ne, neću to raditi... Vimbldon jeste prioritet, uvek je bio. Ako sam spreman da igram sa anti-inflamatornim lekovima - da, ali sa anestetičkim injekcijama - ne. Ne želim sebe da opet stavljam u takvu poziciju. Može da se desi jednom, ali nije to filozofija života koju želim da sledim. Tako da videćemo. Pozitivno gledam na sve. Tako da hate da budem pun samopouzdanja, pozitivan. Videćemo šta će se desiti.

Kaže da bi bio previše arogantan ako bi rekao da njegov 14. Rolan Garos, a 22. Grend slem titula nisu neka vrsta iznenađenja.

- Naravno, iznenađenje je iznenađenje. Ako nije iznenađenje to što sam uzeo 14. Rolan Garos i 22. Grend slem, onda je to zato što sam super-arogantan. Iskreno ne, nisam taj tip čoveka. Nikada nisam sanjao da ću ostvariti to što jesam. Nisam se nikada smatrao toliko dobrim. Idem korak po korak, trening po trening, stalno želim da napredujem.

Pošto su Rafa i Kasper ranije često zajedno sparingovali, novinare je zanimalo da li ga je Rud ikada pobedio barem na treningu.

- Iskreno, ne sećam se, mislim da ne. Ali Kasper je sjajan igrač, biće četvrti u trci za ovu sezonu. To je veoma visoka pozicija, stalno napreduje, u prošlosti je bio dobar samo na šljaci, a sada osvaja titule na drugim podlogama i bori se. To je najvažnija stvar u sportu, zar ne. On ima sve. Sigurno je veoma ponosan na sebe i na svoj tim, ono što je ostvario je ogromno. 

Video: Nadal: Alkaraz je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazov

    5. jun 2022 | 20:30

    Ne lazi vise licemeru jedan pokazao si tvojim laznim osmehom kakav si covek vec u Australiju, dopingujes se vec 20 godina.

  • žana

    5. jun 2022 | 20:38

    Ma sve je nama jasno,Noleta testiraju na doping u 5h ujutru a Rafu kljukaju "injekcijama" i "osvežavaju " i u toku meča.

  • Nes

    5. jun 2022 | 20:41

    Drugim rečima dopingovan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA