KALINIĆ: Raško Katić je stara baraba! (VIDEO)

Krilni košarkaš reprezentacije Srbije pričao je o tome šta mu je najteže bilo na pripremama, sa kim je cimer i šta igrači rade u pauzi između treninga, želji da debituje za Zvezdu i odnosu prema selektoru

  • 2

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za Svetsko prvenstvo, koje se održava u Španiji krajem avgusta i početkom septembra, a posle treninga u dvorani Pionir novinari su imali priliku da porazgovaraju sa igračima.

 

Novi košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić već drugu godinu zaredom nalazi se među najboljim košarkašima naše zemlje.

 

- Treniram naporno, intezite i motivacija su na visokom nivou. Spremamo se za turnir u Trstu i sve sem problema sa povredama je u najboljem redu - rekao je Kalinić.

 

 

Srpski košarkaši u petak putuju u Italiju, gde će od 3. do 5. avgusta učestvovati na turniru u Trstu i odigrati kontrolne mečeve sa Bosnom i Hercegovinom, Kanadom i Italijom.

 

- Potrudićemo se da ideje sa treninga sprovedemo i na utakmicama. Iako su pripremne utakmice, ne mogu da kažem da rezultat nije bitan, ali je mnogo važnije da se dobro uigramo, jako treniramo, a kada bude najvažnije, na prvenstvu, i da pobeđujemo - rekao je Kainić.

 

 

Na pitanje novinara kako se Raško Katić, koji je naknadno priključen timu, uklopio, Kaliniće je rekao u šali:

 

- Njega svi znamo. Raško je stara baraba.

 

Krilni igrač nacionalnog tima u dobrom raspoloženju prokomentarisao je šta mu je najteže palo tokom priprema.

 

- Medija dan. Šalim se, naravno. Kondicioni treninzi su bili izuzetno naporni, ali svi znamo da to moramo da odradimo, pa nam je i to nešto lakše palo - rekao je Kalinić, koji je otkrio kako provodi vreme između treniga, kao i s kim je cimer na pripremama:

 

 

- U sobi sam bio sa Stefanom Markovićem. Odmarali smo uglavnom, gledali filmove, serije, igrali Soni plejstejšn - rekao je Kalinić.

 

Iako je za Zvezdu potpisao pre desetak dana, Kalinić još nije zvanično predstavljen u timu crveno-belih, zbog obaveza prema reprezentaciji.

 

- Utisci su sjajni, svi su mi poželeli sreću. Nije bilo vremena da budem predstavljen. Jedva čekam da zaigram za Zvezdu, ali što kasnije da dođem u klub, zbog reprezentacije, jer će tako biti u slučaj da dobro prođemo na Svetskom prvenstvu - objasnio je Kalinić.

 

 

Selektor Đorđević pokazao je novinarima koliko zna da bude strog, kada ih je na treningu reprezentacije izbacio sa terena, a Kalinić je otkrio kakav je prema igračima.

 

- Traži visoku disciplinu. Videli ste kakav je prema vama, a prema vama mora da bude fin. S obzirom da je i on bio vrhunski igrač zna da do grešaka mora da dođe, a mi moramo da se trudimo da ih bude što manje - zaključio je Kalinić.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(P.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA