Konačno se otvorila: Čelsijeva doktorka prvi put JAVNO o seksističkim napadima na utakmicama!

Evu Karneiro je začudilo što FA nije uzeo izjavu od osobe zbog koje se vodi istraga

  • 0

Nekadašnja doktoraka Čelsija Eva Karneiro govorila je po prvi put otkako se desio incident na utakmici protiv Svonsija 8. avgusta.

Ona je u intervjuu za britanski "Independent" rekla da je Fudbalska asocijacija izabrala da je ignoriše povodom istrage koja se vodila protiv Žozea Murinja.

>>> ŠOK U ČELSIJU! Prelepa Eva napušta klub!

FA je objavio da neće goniti Murinja zbog seksističkih ispada na utakmici protiv Svonsija. FA je dobio prigovore da je Murinjo prilikom incidenta koristio izraze koji su uvredljivi na polnoj osnovi.

- Bila sam iznenađena kada sam preko medija saznala da se postupak vodi protiv Murinja. FA nije tražio od mene da dajem izjave. Pitam se da li je ovo jedina formalna istraga u zemlji u kojoj se dokazi od strane oštećene nisu uzeli u obzir. Izbor da se ignorišu neki dokazi mogu da utiču na ishod istrage - izjavila je Karneiro.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ona je dodala da je imala slična iskustva sa FA-om i prethodne sezone kada su je na sličan način vređali navijači Vest Hema.

- Slično iskustvo imala sam i prošle sezone kada su me na utakmici vređali navijači Vest Hema. Nakon pritisaka od strane javnosti FA je objavio da nije bilo nikakvih seksističkih ispada u toku utakmice. Ni u jednom trenutku nisu od mene tražili izjavu iako je bilo i više nego očigledno da su me žestoko vređali - dodala je bivša doktorka Čelsija.

Karneiro nije mogla sama da pristupi Fudbalskoj asocijaciji jer joj to nije dozvoljavao ugovor sa Čelsijem. Ali, da je FA odlučio da je pozove da da izjavu, onda bi ona prema ugovoru mogla to da uradi.

Eva Karniero nije dolazila na posao od incidenta koji se odigrao 8. avgusta. U međuvremenu je raskrstila sa Čelsijem.

Žoze Murinjo se još nije javno obratio povodom cele situacije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA