Večita priča 152. put, sa trenerima koji nemaju poraz

Humska, 18 sati, Partizan - Crvena zvezda u okršaju za prvenstvene bodove

  • 23

Derbi je.

Budite nasmejani, raspoloženi, nema mesta negativnim osećanjima, fudbal je to. Najlepša sporedna stvar na svetu, a mi imamo čime da se ponosimo, na to nas uvek podsećaju fudbaleri Zvezde i Partizana koji se svake godine bore za prvenstvene bodove i bore se pošteno za klupske boje. Pa, neka i ovog puta pobedi bolji.

>>> Božović: Ne idemo na Partizan sa kalašnjikovima!

>>> Nikolić: Tabela je grozna po Partizan, radujem se što derbi sudi Mažić

Zvezda, šampion, dolazi u Humsku kao lider na tabeli sa bodovnom zalihom koja joj daje određenu vrstu rasterećenosti pred sudar sa komšijama koji su, sa druge strane, u ne baš najpovoljnijoj poziciji jer imaju mnogo toga da nadoknade.

Dužni su navijačima.

>>> NIKAD ISPRIČANE PRIČE GROFA BOŽOVIĆA: Išao kod vrača i izašao sam pred 300 besnih navijača

Ekipa Marka Nikolića zaostaje devet bodova za "večitim rivalom", ali bi pobedom u derbiju precrtala mnoge minuse iz ove sezone i napravila savršen zamajac za nastavak sezone. U Humskoj, dan pred meč, u glas su povikali: izginućemo za pobedu.

- Svi dobro znamo da je derbi utakmica inspiracije, nadahnuća... Mnogo puta do sada dobijao je onaj koji nije bio bolji u tom trenutku. U derbiju odlučuje želja igrača, mirnoća, vruće srce a jako mirna glava, upornost, želja više na svakom delu terena, a opet pametnije odluke u važnim momentima, disciplina... - rekao je u najavi meča trener Partizana Marko Nikolić koji, kao i njegov kolega Božović, nema poraz u duelima sa najvećim rivalom.

Trener Zvezde sasvim mirno čeka novo gostovanje u Humskoj.

- Sigurno da je to jedan od deset najvećih derbija u svetu. Dobro je što imamo takvo rivalstvo, bitno je samo da sve bude fer i korektno i da prikažemo dobar fudbal. Nadam se da ćemo mi izaći kao pobednici. Ovo su utakmice koje donose i heroje i tragičare. Nadam se da će heroj biti neko iz našeg tima - rekao je Božović.

Utakmica na stadionu Partizana počinje od 18 sati, a sudi je naš najbolji arbitar Milorad Mažić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    17. septembar 2016 | 10:06

    С тим што је Николић био тренер у времену кад је толетовом мезимчету све било дозвољено, а Гроф нема пораз кад су услови за игру и надигравање били подједнаки, и кад је суђење било коректно. Кад су услови за игру једнаки, Звезда је много успешнија.

  • Nevaljala

    17. septembar 2016 | 15:29

    Zvezdaaa pobedjujeee!!!!! (Baci lajk)za pobeduu!!!!

  • Fk Partizan

    17. septembar 2016 | 13:51

    Ajmo Partizan Ajmo Božinov Ajmo grobari Svi u Humsku Ajmo na Jna Ajmo po pobedu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA