BUNDESLIGA: Herta slavila u Dortmundu, Leverkuzenu ni bod u Bremenu! (VIDEO)

Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen zabeležili nove poraze i tako se udaljili od borbe za titulu. Majnc slavio u Hamburgu, dok je Frajburg konačno pobedio

  • 0

Rivali Bajerna sami predaju titulu timu iz Minhena. Bavarci ovog vikenda neće igrati Bundesligu (s obzirom da nastupaju na klupskom Svetskom prvenstvu), a glavni konkurenti to ne koriste.

Ekipe Borusije Dortmunda i Bajer Leverkuzena zabeležili su poraze u 17.kolu Bundeslige i time automatski udaljili od borbe za tron. Bolji od "milionera" bila je Herta na "Vestfalenu" rezultatom 2:1, dok su "farmaceuti" poraženi u Bremenu od domaćeg Verdera minimalnim rezultatom.

U ostalim mečevima, Frajburg je konačno zabeležio pobedu, pobedivši Hanover sa 2:1, dok je Majnc u goleadi u Hamburgu slavio sa 3:2. Ekipa Ajntrahta iz Braunšvajga savladala je Hofenhajm na svom terenu sa 1:0.

Ekipa Jirgena Klopa ne liči na prošlogodišnju Borusiju Dortmund. Oni su na svom terenu posle preokreta izgbuli od ekipe Herte rezultatom 2:1 i tako doživeli već peti poraz u sezoni, a treći zaredom na "Vestfalenu". Da poraz navijačima "milionera" bude još gorči, pomaže činjenica da je u četvrtak tim iz Dortmunda proslavio 104. rođendan.

Sve je dobro počelo po domaće, jer je prednost ekipi iz Dortmunda doneo  Marko Rojs već u sedmom minutu svojim osmim pogotkom. Izjednačenje gostima iz Berlina doneo je momak za koga se Borusija navodno interesuje, Ramos u 23. minutu na asistenciju Aliguli. Posle velike greške Šara sjajni Aliguli postiže pogodak i postavlja konačan rezultat.

Bajer Leverkuzen je zabeležio drugi uzastopni poraz. Posle neuspeha na domaćem terenu protiv Frrankfurta, "farmaceuti su savladani i u Bremenu. Domaći Verder osvojio je sva tri boda minimalnim rezultatom, a gol odlulke postigao je Garsija u 74. minutu. Ekipa Samija Hipje sada zaostaje sedam bodova za vodećim Bajernom, ali ima i utakmicu više. Bajern će svoj meč protiv Štutgarta odigrati 29.januara.

Bundesliga 17.kolo:

Petak:

Ajntraht Frankfurt -Augsburg 1:1

(Rozental 42 – Bobadilja 33 )

Subota:

Braunšvajg – Hofenhajm 1:0

(Ohrl 29p)

Borusija Dortmund – Herta 1:2

(Rojs 7 - Ramos 23, Aliguli 45)

Frajburg – Hanover 2:1

(Mehmedi 25, 36 - Bitenkort 90+3)

Hamburger – Majnc 2:3

(Kalhanoglu 21, Van der Vart 79 - Okazaki 47, 90+2 Miler 50, )

Verder – Bajern Leverkuzen 1:0

(Garsija 74)

Nirnberg – Šalke 0:0

Nedelja:

Borusija M'gladbah – Volfzburg 15.30

Štutgart - Bajern Minhen 29.januara

Tabela: Bajern Minhen 44(-1), Bajer Leverkuzen 37, Borusija Dortmund 32, Borusija Menhengladbah 32(-1), Volfsburg 29(-1), Herta 28, Šalke 28, Augsburg 24...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA