≫ 

Nadal u odbrani Novaka: Nije zaslužio zvižduke, ako je prekinuo meč, to znači da nije mogao da igra

Imao je šta Španac da poruči publici u Njujorku posle ružnog gesta prema Srbinu

  • 5
Novak Đoković, Rafael Nadal, ATP Rim Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Rafael Nadal stao je u odbranu svetskog broja jedan Novaka Ðokovića nakon zvižduka domaće publike na US openu i poručio da srpski as to nije zaslužio.

Nadal, drugi nosilac na Grend slemu u Njujorku, posle pobede nad Hrvatom Marinom Čilićem sa 3:1 u setovima za četvrtfinale, za razliku od Ðokovića, dobio je ovacije navijača.

- Takvo ponašanje publike nije zaslužio. Novak je sjajan sportista. Ako je prekinuo meč, znači da nije mogao da nastavi - rekao je Nadal, dan nakon što je Ðoković zbog povede predao duel Stanu Vavrinki.

Nadal smatra da je Ðokoviću bilo najteže na US openu, gde je propustio priliku da odbrani titulu.

- Nije uspeo da dođe do novog trofeja na Grend slemu i to na omiljenoj podlozi. Imao je dobru priliku, posebno nakon osvajanja Vimbldona - naveo je on.

Nadal sada ima šansu da se dodatno približi Ðokoviću na vrhu ATP liste, a sledeći rival biće mu Argentinac Dijego Švarcman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    3. septembar 2019 | 13:46

    Nadal dobro zna šta su povrede u tenisu. Zato razume i brani Noleta. Svaka čast Rafi.

  • King

    3. septembar 2019 | 13:38

    Samo ne razumem u cemu je problem? Prekinuo mec i kraj price. Da li je mogo da igra,ili je folirao,njegova stvar,ima ma to pravo. Mora li nekome da se pravda? Ne mora nikome,a najmanje ne publici u SAD. Ako im se ne svidja neka odj...!

  • Goca

    3. septembar 2019 | 14:03

    Po tome se vidi koliko nas mrze, zato sto smo Srbi, dali se publika seca kada je Federer predao Novaku finale, a da reketom nije ni udario,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA