Kao grom iz vedra neba: Kim Klajsters se vraća tenisu u 36. godini!

Vraća se profesionalnom igranju tenisa posle sedmogodišnje pauze

  • 8
1150354165 Foto: Guliver/Dan Istitene/Getty Images

Možda su je motivisali igrači poput Serene Vilijams ili Rodžera Federera, pa je Kim Klajsters u četvrtak objavila da se vraća takmičenjima.

Trideset šestogodišnja Grend slem šampionka za sada nije precizirala kada će tačno na teren. Očekuje se da to bude početkom naredne godine kada krene nova sezona.

Ona se nije nadmetala od 2012, ali zbog nekadašnjeg prvog mesta WTA liste ima pravo na vajld karte na turnirima. Mada mora da osvoji bar deset bodova ili da odigra tri turnira da bi dobila renking, ne postavlja pred sebe prevelike ciljeve.

- Nemam osećaj da bilo šta kome treba da dokazujem. Za mene je ovo samo izazov. I dalje volim ovaj sport, ali pitanje je da li sam sposobna da igru dovedem na željeni nivo. Želim izazov i želim ponovo da budem snažna. Ovo je moj maraton - rekla je Klajsters.

Ona je tokom karijere osvojila 41 titulu, dvaput se vraćala na teniski tron i do sada je rodila troje dece. Prvi put se povukla zbog trudnoće sa svega 23 godine, 2007, kada se udala i ubrzo potom rodila ćerku.

Prestala je u tom trenutku sa sportom delom i zato što je posle desetak godina profi tenisa izgubila volju. Dve godine nakon toga se vratila i potom pravo niotkuda napravila jednu od najvećih senzacija, kada je osvojila US Open došavši na turnir po specijalnoj pozivnici.

Ukupno je triput pobeđivala u Njujorku, dvaput je igrala finale Rolan Garosa, 2011. je osvojila i Australijan Open, a igrala je i polufinale Vimbldona u dva navrata.

VIDEO - Kad Nole i najseksi pijanistkinja sveta zasviraju klavir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igz

    12. septembar 2019 | 20:31

    Trebaju joj pare.

  • Nale

    12. septembar 2019 | 20:14

    Pa, u kakvom je očaju ženki tenis, svašta je moguće! I prva da bude ne bi me iznenadilo

  • Yu

    12. septembar 2019 | 21:56

    Presusila kasica i nazad u tenis, izvisit ce kao i mnoge prije nje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA