≫ 

Serena Vilijams ispala sa US opena: Azarenka napravila veliki preokret i osvetila se posle 7 godina

Beloruskinja će se boriti za svoj prvi pehar u Njujorku, nakon što je prethodna dva finala izgubila upravo od Serene Vilijams

  • 9
Serena Vilijams, Viktorija Azarenka, US open Foto: AP/Tanjug

Serena Vilijams je ispala sa US opena, pošto je u polufinalu bolja od nje bila Beloruskinja Viktorija Azarenka sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:3).

Azarenki, koja igra u životnoj formi, ovo je prva pobeda u karijeri nad Serenom i prvo Grend slem finale od 2013. godine.

Nekada prva teniserka sveta imala je dugu pauzu u karijeri, nekoliko teških povreda od 2014, a potom je bila van terena i zbog trudnoće, ali se vratila jača nego ikada.

Ovo će biti njeno prvo treće US Opena u kojem će igrati protiv Naomi Osake, a prethodna dva 2012. i 2013. izgubila je upravo od Serene Vilijams, kojoj se sada osvetila posle 7 godina i sprečila je na putu ka toliko željenoj rekordnoj 24. tituli u karijeri kojom bi se izjednačila na večnoj listi sa Margaret Kort.

Serena je bolje počela meč, prvi set je dobila sa ubedljivih 6:1 i tada je malo ko verovao da Azarenka može da se vrati.

Međutim, u drugom je na startu spasila jednu brejk loptu, kasnije napravila brejk i povela, a do kraja seta je još jednom oduzela servis Sereni.

I u drugom je na startu oduzela servis Vilijamsovoj i tu prednost je čuvala do kraja i osigurala finale posle velike drame i borbe.

Serena je u jednom momentu u poslednjem setu zatražila i lekarsku pomoć nakon što je nezgodno povredila članak, ali je to nije omelo da nastavi meč.

Ipak, nije mogla da se odupre sjajnoj igri Azarenke, koja će u subotu od 22.00 juriti svoju treću Grend slem titulu u karijeri.

Pogledajte i nazjanimljivije momente meča:

Video: Ona ima najboljeg muža na svetu: Čeka je druga operacija raka a on je teši pesmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA