Neverovatna Iga Švojntek: Poljakinja upisala 28. pobedu u nizu, uzela titulu u Rimu, a u Parizu cilja večnost

I sve to bez izgubljenog seta u glavnom gradu Italije

  • 1
Iga Švojntek Foto: Tanjug - AP

Dobili smo novu zvezdu u svetu ženskog tenisa! Poljakinja, Iga Švojntek sa svojih 20 godina predstavlja strah i trepet za sve prisutne na WTA turu, pošto nema osobe koja je kadra da je porazi. Priča se ponavlja od samog početka godine, a ista stvar viđena je u Rimu gde je dvadesetogodišnja teniserka uzela titulu pobedom nad Ons Žaber - 2:0 (6:2, 6:2).

Uspela je Ons da iskoristi odsustvo Švojntekove sa turnira u Madridu i da se domogne titule, ovde je ponovo došla do finala, ali sa Igom nije mogla čak ni da se pošteno nadmeće. Toliko nadmoćno u odnosu na sve ostale izgleda ova Poljakinja da zaslužuje svaki mogući respekt.

Pobeda nad Žaberovom bila joj je 28. u nizu, čime sada drži četvrti najduži niz nepobedivosti u istoriji tenisa. Ukoliko bude došla do titule na predstojećem Rolan Garosu, to će značiti da će ući u istoriju, pošto upravo 35 pobeda u seriji ima čuvena Serena Vilijams, pa bi se Iga izjednačila na vrhu večne liste.

Danas se odmah znalo šta nas čeka već posle nekoliko gemova. Švojntekova je napravila brejk na startu, a potom je zadala još jedan udarac Žaberovoj u osmom gemu za potvrdu prvog seta i iskorišćenu drugu set loptu.

U drugom setu je Iga bila još furioznija. Povela je sa 4:0, potom je imala manjih problema pošto je Ons vratila jedan brejk, a zatim imala šans da još jednom oduzme servis Igi i tako dođe do života. Ali kada Tunišanka nije iskoristila četiri brejk lopte sve je bilo gotovo. Slomila se i Poljakinja je uzela titulu.

Sveukupno, meč je potrajao nešto manje od sat i 25 minuta, što dovoljno govori o dominaciji Švojntekove.

Video: Novak uz protivpožarni alarm do 1000 pobeda u karijeri: Đoković u finalu Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    15. maj 2022 | 16:20

    Dobro nije uskliknula Slava Ukrajine, pih, gadno poljaci, pih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA