Gurović uoči Barse 15 godina posle: Navaro igra kao kad sam bio s njim u timu!

Zvezdina košarkaška legenda priseća se utakmice iz sezone 1999/2000 kada je on u Barsinom dresu igrao protiv crveno-belih i upozorava kakva opasnost preti od najboljih igrača katalonskog kluba

  • 4

Košarkaše Crvene zvezde Telekom u četvrtak očekuje meč 11. kola takmičenja u Evroligi u kojem dočekuju slavnu Barselonu. Izgledi za prolazak u sledeću fazu postoje na nivou teorije, ali svakako nisu izgbljeni.

U prvom susretu ovog dela takmičenja katalonski klub je kao domaćin slavio 92:77. To je bio prvi put od sezone 1999/2000, kada su Španci dobili i susret kod kuće i susret "u gostima", u Beču, a Huan Karlos Navaro bio strelac po 18 poena oba puta.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog političke situacije u Srbiji meč se igrao u Austriji, a te sezone za španski klub igrala je legenda crveno-belih Milan Gurović.

- Odlično se sećam utakmice, bila je to moja druga sezona u Barseloni. Bio sam mlad, imao sam 23 godine, i tada, a naravno i sada mi je drago što sam bio deo takvog sistema, takvog kluba. Prvi deo boravka u Španiji pamtim po osvajanju nacionalnog šampionata i Evrokupa, plasirali smo se u Evroligu, a tamo susret sa Zvzdom.

- Utakmica u Beču je bila jako teška, dobili smo posle produžetka, Zvezda je odlično igrala. Posebno ako uzmemo u obzir sve okolnosti. Hala u kojoj smo igrali prima otprilike 10.000 ljudi, a bilo je, koliko se sećam, oko 6.000 naših navijača - priseća se Gurović za Telegraf.

Iako poznat kao emotivac, kada je njegova igra u pitanju, osećanja ostavlja po strani.

- Kada ste profesionalac logično je da dajete maksimum igrajući za klub koji vas plaća. Nema tu mnogo sentimentalnosti. Ja mogu kod kuće da volim i podržavam boje koje hoću, ali se na parketu ne postavlja pitanje.

Govoreći o Zvezdinim šansama u sutrašnjoj utakmici, Milan smatra da klub sa Malog Kalemegdana može vrlo lako da iznenadi.

- Ne treba da nas zavara to što je Barselona izgubila dve utakmice u poslednje vreme u domaćem prvenstvu, oni su favoriti u ovom meču, niko ne može da ospori njihov kvalitet. Opet, ako je Zvezda pobedila aktuelnog prvaka Evrope ili Galatasaraj, može da dobije i druge jake timove. Dosta zavisi od koncentracije domaćeg tima, ali i gostujućeg sastava.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Igrao sam sa Navarom, gledali smo ga toliko puta, ne treba trošiti reči pričajući o njegovom kvalitetu. Izdvojio bih i Tomića, ali i Uertasa koji nijedne sekunde ne sme da ostane sam na parketu- otkriva Milan Gurović.

Utakmica Crvena zvezda- Barselona igra se u četvrtao od 19:15.

(N. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    18. mart 2015 | 18:52

    U to vreme je Gurovicev san bio da igra za Partizan, tako da nije morao da glumi nikakvu sentimentalnost!

  • cika moki

    18. mart 2015 | 12:49

    Zasto ne igaju mali Abrines i Hezonja i sta je sa Doellmanom.

  • Saško

    18. mart 2015 | 18:00

    Biće pesma "Obriši suze mala moja"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA