ISTRAGA PROTIV DODIKA ZBOG VILE NA DEDINJU: Tužilaštvo BiH pokrenulo postupak protiv predsednika Republike Srpske!

Predsednik Republike Srpske istražuje se zbog navodne nezakonitosti u vezi sa kupovinom vile od 342 kvadrata u elitnom beogradskom naselju Dedinje

  • 61

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donelo je naredbu da se sprovede istraga protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodne nezakonitosti u vezi sa kupovinom vile od 342 kvadrata u elitnom beogradskom naselju Dedinje

KONAČNO, SVI SRBI NA BALKANU POD JEDNIM KROVOM! Hoće li Republika Srpska imati "svoje ljude" u Skupštini Srbije?

- Tužilaštvo BiH ne može da da nikakav komentar na navedeni upit - rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, čime nisu ni demantovali, ali ni potvrdili informaciju da se istražuje kupovina njegove vile na Dedinju.

Inače, kako su prenosili mediji, naredba o sprovođenju istrage doneta je nakon izjave u Tužilaštvu BiH Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, preko koje je Dodik navodno 2007. prebacio 750.000 evra na račun Komercijalne banke u Beogradu, koja je bila vlasnik vile na Dedinju.

VUČIĆ U BRISELU OČITAO LEKCIJU ALBANSKOM NOVINARU! Evo šta mu je rekao o Dodiku i SRPSKOM KOSOVU (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, čiji je SDS takođe ranije podneo krivičnu prijavu protiv Dodika zbog, kako je navedeno, više krivičnih dela, kaže da je korupcija u BiH duboko ukorenjena.

- Treba sprovesti korektnu istragu i pustiti nadležne organe da rade svoj posao. Postoje veliki problemi u smislu izražene javne korupcije na teritoriji BiH i smatram da bi trebalo da se ugledamo na zemlje u regionu koje su krenule evropskim stopama. Ne želim poimence da govorim, niti osuđujem bilo koga, želim da se svaka istraga, bez politizacije, privede kraju - kaže Mektić i dodaje da ne želi da komentariše Dodika.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sredinom prošlog meseca Srpska demokratska stranka podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i organizovane grupe, zbog više krivičnih dela kojima je "Pavlović banka" Dodiku platila kupovinu vile u Beogradu, objavljeno je na web stranici SDS-a.

Pomenuta grupa, kako se navodi u prijavi, sumnjiči se za zloupotrebe službenog položaja i ovlaščenja, davanje i primanje mita, udruživanje radi činjenja krivičnih dela i organizovanog kriminala.

Sumnja se, navodi se u prijavi, da su te osobe Miloradu Dodiku 2008. godine, u vreme kada je bio premijer RS, omogućili da primi 1,4 miliona konvertibilnih maraka (750.000 evra) po osnovu navodnog kredita, kao i da su za račun Dodika taj kredit otplaćivali u zamenu za određene protivusluge.

SDS u krivičnoj prijavi navodi da je Dodik svojim novcem platio kuću u Beogradu, a da je samo fiktivno uzeo kredit od "Pavlović banke", kako bi sprečio pitanja o poreklu novca.Ta stranka još je navela da se iz dokumenata može zaključiti da je banka dva puta dala jedan te isti kredit Dodiku, te da je za njega otplaćivala kredit, podseća N1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lilit

    17. decembar 2015 | 12:11

    Vreme mu je za mardelj! Da li je to spremao bežaniju iz R, Srpske, pa da mu se za početak nađe mala kućica, kao i ovi političari sa Kosova (tabakovićka i sl)? Svi se kunu u poreklo, svetu zemlju, odakle su a beže u Beograd, i to sa dosta novca!!!

  • AD

    17. decembar 2015 | 14:10

    Ovaj je vec odavno poceo da gubi tlo pod nogama.Tu i tamo se pojavi kroz medije kako bi "oplete"po Bosnjacima jer zna da to ovi iz RSa vole da cuju.Dok je on preko leda tih istih gradana zaradio milione na osnovu njih.Kada se o ovome pricalo unazad par godina.Svi su govorili da su to izmisljotine i lazi od strane Bosnjacke strane.Eh draga moja gospodo sada ce te da vidite u koga ste vi vjerovali sve ove godine i ko vam je mazao oci uvodenjem gradske rasvjete,vode i asvaltiranjem nekih od puteva kako bi vas kupio pred izbore.

  • 1389 patriota

    17. decembar 2015 | 16:12

    Dodiku legendo, da nisi ti RS bi nestala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA