≫ 

U Srbiji 9.009 zaraženih koronom, u toku je policijski čas: Tutin beleži prve obolele

* Policijski čas je počeo od 18 sati * Pacijenti se iz bolnice otpuštaju nakon prvog negativnog testa * Sa Sajma otpušteno preko 800 izlečenih osoba *

  • 90

Činjenice:

* Danas testirano: 6.703

* Novoobolelih: 285

* Mrtvih: 6, ukupno 179

* Na respiratorima: 71

* Potvrđenih slučajeva u zemlji: 9.009

* Ukupno smrtnih slučajeva: 179

* Ukupno izlečenih: 1.343

* Najviše preminulih imalo je od 60 do 69 godina* Slabljenje virusa očekuje se krajem maja

* Pacijenti se iz bolnice otpuštaju nakon prvog negativnog testa, druga provera tek posle dvonedeljne izolacije

* Počelo lečenje krvnom plazmom

* Ukupno testirano 85.645 osoba

* Policijski čas počinje od 18 sati i trajaće do subote u 05

* Stariji građani moći će da prošetaju triput nedeljno, do 600 metara od svojih domova

* Deca sa autizmom moći će da izađu da prošetaju kada požele

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Pogledajte u galeriji kome građani Srbije iz kriznog štaba najviše veruju, prema rezultatima naše ankete i koliko veruju današnjim govornicima, a to su Zoran Gojković pokrajinski sekretar za zdravstvo, Dr Srđa Janković, Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti doc Goran Stevanović. 

Iz časa u čas:

23:15 - Prvi oboleli u Tutinu

Tutinu su registrovana prva četiri slučaja zaraženih virusom covid 19, i kako se najavljuje, na teritoriji te opštine obavljaće se intenzivnije uzorkovanje kontakata narednih dana.

22:35 - Dr Kisić Tepavčević objasnila da još treba da se plašimo: Sunce neće ubiti virus

Doktorka Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa, kaže da ima sve više pokazatelja koji govore da je pala aktivnost virusa u našoj populaciji, ali da on uvek može da pronađe put do osetljive osobe, zbog čega svi treba da se ponašaju kao da su potencijalni rezervoari virusa.

20:45 - Najspecifičnija bolnica u Srbiji tokom korona virusa: Ovde bolest nikako ne sme da uđe

To je jedina bolnica u Srbiji u kojoj se istovremeno leče pacijenti sa psihičkim problemima, a ujedno i plućni bolesnici, najčešće je to tuberkuloza. Reč je o novoj bolnici, otvorenoj prošle godine.

19:45 - Četiri pacijenta izlečena od korone u Pančevu ostavila su poruku lekarima: Niko nije ravnodušan

Četiri ženske osobe koje su se izlečile od korona virusa, a koje su bile hospitalizovane u Opštoj bolnici Pančevo, pronašle su lep način da se zahvale medicinskom osoblju koje je za vreme lečenja sve vreme bilo uz njih.

18:49 - Radno vreme prodavnica tokom vikenda

Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice će u subotu 2. maja i nedelju 3. maja  biti otvorene za kupce u terminu od 8 do 17 časova.

U petak 1. maja prodavnice neće raditi.

18:15 - Kilometarske kolone na auto-putu Miloš Veliki

Veliki broj građana odlučio je da pobegne iz grada uoči početka policijskog časa, zbog čega se na naplatnoj rampi Preljine formirala se kolona vozila duga oko pet kilometara.

Saobraćaj se u tom delu auto-puta Miloš Veliki odvijao jako usporeno.

16:55 - U Pomoravskom okrugu 596 osoba pozitivno na korona virus

U Pomoravskom okrugu sa današnjim danom na korona virus pozitivno je 596 osoba, 21 više od prošlog izvešstaja, a i dalje najviše zaraženih je u Chupriji, Paraćinu i Jagodini.

Osim Svilajnca, u svim opštinama zabeležen je porast pozitivnih, najviše u Jagodini, devet, navedeno je na sajtu "covid 19".

Prema izveštaju koji je ažuriran danas u 15 sati, u Chupriji je na korona virus pozitivno 238 osoba, četiri više od prošlog izveštaja, u Paraćinu 156, četiri više, u Jagodini 129, Despotovcu 28, tri više, u Svilajncu 26 i Rekovcu 19, jedan više.

15:59 - Studentski domovi biće ispražnjeni od kovid pacijenata i epidemiološki spremni za studente

Sredinom maja će se studenti vratiti na fakultete i u studentske domove. Domovi su u međuvremenu, poput Studentskog centra u Nišu bili privremeni smeštaj za lakše obolele od korona virusa. Kada će pacijenti izaći iz smeštaja da bi u nekom trenutku studenti mogli da se vrate u svoje sobe, odgovarao je danas Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo na konferenciji za novinare.

15:39 - Korona u srpskim zatvorima: U Zabeli COVID 19 potvrđen kod 22 osobe

U Kazneno porvanom zavodu u Požarevcu, poznatijem kao Zabela korona virus je potvrđen kod 22 osobe, ali su svi oni dobrog opšteg stanja i situacija u tom zatvoru je pod kontrolom, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

15:24 - Stevanović: Beograd je najveći faktor rizika za razbuktavanje zaraze, broj obolelih opet raste!

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti doc. Goran Stevanović kazao je danas na konferenciji za novinare da broj obolelih od korona virusa u Beogradu ponovo raste, i podsetio da je prestonica najveći faktor rizika za razbuktavanje zaraze.

- Grad Beograd je naše najveće ognjište populacije a samim tim  i najveći faktor rizika za ponovno razbuktavanje zaraze. Od ukupno tetsiranih Beograđana, uzetih 1.843 uzoraka 90 je bilo pozitivno, što je u odnosu na  prethodnih nekoliko dana porast.

15:22 - Uredbom Vlade omogućeno zamensko putovanje, povraćaj novca do 15. januara 2022.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog bolesti izazvane pandemijom korona virusa.

Uredba omogućava da građani koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta ove godine imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Ukoliko zamensko putovanje ne bude realizovano do tog datuma građani imaju pravo na povraćaj uplaćenog novca do 15. januara 2022. godine.

15:20 -  Gojković: Jednoglasno smo doneli odluku o prvomajskim praznicima

Različita mišljenja su postojala u vezi sa prvomajskim praznicima, neki lekari su bili za rigorozne mere, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- Imali smo ljude za još liberalnije stavove, ali gledajući to da mi zadnja tri-četiri dana imamo stalno ispod pet odsto broja zaraženih u odnosu na ukupan broj testiranih, da imamo u svakom trenutku dobar pregled situacije. Jednoglasno smo doneli ovu odluku o prvomajskim praznicima, jer smo svesni da moramo polako ulaziti u tokove života, ali gledajući našu kulturološku situaciju, odlučili smo se za rigidnu meru. U subotu i nedelju ćemo imati dan kao današnji, ali je neophodno dati na značaju merama distanciranja, jer izlazimo iz faze izolacije, a prelazimo na meru odgovornosti koju ima svako lično.

- Kome nije neophodno da izlazi neka ne izlazi, to je jednoglasan stav struke - podvukao je on i dodao:

- Mere ostaju iste u subotu i nedelju kao što su i danas, molimo po hiljaditi put za maksimalno izbegavanje kontakata ne samo preko vikenda nego u narednom vremenskom periodu.

Kako je dr Srđa Janković rekao - deca ne smeju da stupaju u kontakte s bakama i dekama.

15:10 - Korona odnela još 6 života u Srbiji: Ukupno preminulo 179 osoba

U poslednja 24 sata preminula su dva muškarca i četiri žene.

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Kriva kretanja broja preminulih od korona virusa u Srbiji - poslednji presek - Ilustracija: Nikola Jovanović

15:07 - Rekordan broj testiranih: Obolelo još 285 osoba, ukupno zaraženo 9.009 u Srbiji

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova korona virusom zaraženo je još 285 osoba, čime je broj zaraženih porastao na 9.009.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Kriva kretanja broja obolelih od korona virusa u Srbiji - poslednji presek - Ilustracija: Nikola Jovanović

14:38 - Nastava na daljinu sutra pauzira: Nastavak u ponedeljak

Nastave na daljinu, koju osnovci i srednjoškolci prate na kanalima RTS-a, neće biti sutra jer je državni praznik 1. maj i neradni dan.

"Pred male ekrane" đaci se ponovo vraćaju u ponedeljak 4. maja, kada će nastava biti po ustaljenom programu.

14:29 - Prekršio meru samoizolacije 7 dana pošto mu je propisana: Kažnjen sa 3 meseca zatvora

Treće Opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu kaznilo je sa tri meseca zatvora Z. G. (49) jer je prekršio meru samoizolacije zbog korona virusa, samo 7 dana nakon što mu je ona propisana.

13:54 - Priča beogradskog taksiste koji je preležao koronu: Njegov ugao viđenja bi trebalo da pročitate

Među onima koji su se "sudarili" sa korono virusom, a potom preležali bolest i uspešno se izlečili, je i Srđan Nikolić, pedesetogodišnji taksista iz Beograda koji se već pune 23 godine bavi ovim poslom.

Njegova priča je pobednička i zato nam otkriva kako je to biti taksista u doba korone, kako se izborio sa virusom i čija pomoć mu je u proteklom periodu značila.

13:50 - Zaraženi dete (3) i beba u Gornjem Milanovcu: I otac pozitivan na koronu, majka hospitalizovana

Dvoje dece, jedno staro 3 godine, a drugo 18 meseci u Gornjem Milanovcu i njihov otac novi su oboleli od korona virusa, potvrdio je danas Štab za vanredne situacije i njegov komandant, predsednik opštine Dejan Kovačević, prenose Novosti.

Grad Gornji Milanovac Gornji Milanovac - Foto: Wikimedia/BrankaVV

13:47 - Na Đurđevdan po 30.000 dinara. Ipak, ovi radnici nemaju pravo na minimalac od države

13:39 - Saznajemo: Najnovije odluke o vrtićima, promena oko testiranja na koronu

Sve vaspitačice moraće da se testiraju na korona virus dva dana pre ulaska u vrtić, koji počinju sa radom 11. maja, saznaje Telegraf.rs, a svaki roditelj koji šalje dete u vrtić moraće da dostavi potvrdu poslodavca da mora da bude fizički prisutan u firmi u kojoj radi.

13:38 - Dr Jovačić otkriva koliko je ljudi od kraja prošle nedelje dalo krvnu plazmu za obolele od korone

Interesovanje izlečenih od Covid-19 za doniranje krvne plazme je veliko, kaže za Tanjug doktorka iz Instituta za transfuziju krvi Milica Jovičić i navodi da je se od početka akcije "Doniraj plazmu, spasi nekome život" do kraja prošle nedelje javilo više od 300 ljudi.

13:37 - U Jagodini pozitivno 127 osoba, 37 na lečenju

Na teritoriji Jagodine, od početka zaraze, na korona virus je pozitivno 127 osoba, 86 je izlečeno, četvoro umrlo, a 37 se nalazi na lečenju i oni imaju lakšu kliničku sliku bolesti, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije.

U Jagodini nema obolelih zdravstvenih radnika, navodi se u saopštenju, koga je poptpisao gradnačelnik Jagodine i komadant Štaba za vanredne situacije Ratko Stevanović.

Testirano je 490 osoba, a oboleli se nalaze na lečenju u KBC "Zvezdara" devet, KBC "Zemnun" sedam, KBC "Dragisa Mišović" četiri, Institut Banjica tri, KC Kragujevac jedan, Banja Selters tri, Opšta bolnica Pančevo dva, "Merkur" Vrnjačka Banja jedan, Sajam šest i Infektivna klinika Boegrad jedana, precizirano je u saopštenju.

13:25 - Vulin uručio spomen-medalje lekarima iz Kine

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas vojne spomen-medalje članovima šestočlanog lekarskog tima iz Kine, angažovanim na pružanju pomoći u suzbijanju epidemije virusa Kovid-19 na teritorije Srbije.

On je na ceremoniji u Domu Garde na Topčideru rekao da u teškim vremenima svako pokaže svoje pravo lice, i ljudi i narodi i zemlje i politike koje ih vode.

13:19 - Imate nekoliko sati da se prijavite za pomoć od države. Šta da radite ako vam nije otvoren namenski?

Rok za podnošenje PPP PD prijava za mart, kojim se odlaže plaćanje poreza i doprinosa na zarade, ističe danas, 30. aprila 2020. godine u ponoć, posle čega će Poreska uprava izvršiti kontrolu prispelih prijava i ukrštanje sa podacima Centralnog registra obveznika socijalnog osigranja, kako bi proverila da li privrednici koji su se prijavili za korišćenje mera ispunjavaju kriterijume iz Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19.

Banka, plaćanje kredita, rata za kredit, biznis Foto: Shutterstock

12:51 - Konačna odluka: Policijski čas počinje danas u 18, traje do subote u 5

Krizni štab za borbu protiv korona virusa usvojio je danas predlog Vlade Srbije da policijski čas počne danas u 18 sati i da traje do subote, 2. maja do u 5 ujutro, saznaje Telegraf.rs.

12:30 - Ruski timovi stigli u Užice: Prioritet dezinfekcija javnih površina

Dvadeset članova ruske humanitarne delegacije zajedno sa predstavnicima Vojske Srbije stigli su u Užice. Oni će narednih dana obaviti dodatnu dezinfekciju zdravstvenih ustanova, kao i dela javnih površina u gradu.

12:19 - Raste broj zaraženih korona virusom u Beogradu

- Kako nam se smirila situacija u Nišu, po pitanju novozaraženih, kao rezultat discipline, imamo problem sa podizanjem u Beogradu - preneo je Vučić novinarima u Staroj Pazovi.

12:13 -  Još dva slučaja zaraze u Čačku: Došli zbog drugih tegoba, a zvršili na infektivnom

Nakon pristiglih rezulatata 33 uzorka, u Čačku su potvrđena još dva sčučaja korona virusa, dok u Gornjem Milanovcu su pozitivna četiri nova lica, a radi se o članovima iste porodice.

- Na infektivno odeljenja su primljena još dva bolesnika koja su sticajem okolnosti došla zbog drugih tegoba neinfektivne prirode na lečenje, ali su po novim uputstvima testirani i na testu su bili pozitivni, tako da je ukupan broj primnjenih na infektivno odeljenje tri - rekao je dr Mihailo Luković.

Opšta bolnica, Čačak Opšta bolnica u Čačku - Foto: Rina.rs

11:49 - "Za putovanje avionom potreban negativan test na koronu, po sletanju u izolaciju"

Svi građani koji budu želeli da putuju avionom moraće da imaju test na korona virus koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za televiziju Prva rekla da je Srbija spremna da otvori avio-saobraćaj, ali da će se to učiniti u dogovoru sa Evropom, s obzirom na to da još uvek nigde nema putničkih letova.

11:51 - Kosjerić je pao, prvi slučaj korona virusa došao iz Požege: Zaraženi (33) bio u kontaktu sa 19 osoba

Posle skoro dva meseca od pojave korona virusa u Srbiji, Kosjerić je pao - u ovoj opštini u Zlatiborskom okrugu pojavio se prvi zaraženi Covidom-19, muškarac star 33 godine.

Sa njim je u neposrednom kontaktu bilo 19 osoba i svi su dobili rešenje za izolaciju, saznaje agencija RINA.

10:59 - Norveška i EU donirale medicinsku opremu Srbiji

11:41 - Sinoć je bila poslednja smena ovih naših heroja: Zatvorena jedna od kovid bolnica u Vranju

Zbog smanjenog broja obolelih od korona virusa, rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju odlučilo je da zatvori Kovid bolnicu 2, smeštenu u prostorijama stare hirurgije, koja je inače najveća u ovom gradu, piše Dn017.

Vranje, lekari, kovid bolnica Foto: Facebook/SMS dn017

11:38 - Pogledajte kako se dezinfikuju beogradski parkići

11:30 - Pada broj zaraženih u Vojvodini: U KCV se leči 160 pacijenata

Ukupan broj obolelih od korona virusa u AP Vojvodini i dalje je u opadanju, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu u ovom trenutku od te infekcije leči 60, a u Opštoj bolnici u Pančevu 94 pacijenta.

Od toga, u KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi šest hospitalizovanih pacijenata.

Klinički centar Vojvodine, KORONA VIRUS VOJVODINA U KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi šest hospitalizovanih pacijenata - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

11:00 - Dr Danica Grujičić o legalizaciji marihuane: "Ko prodaje to đubre našoj deci gori je od Hitlera"

Prof. doktorka Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju je, govoreći na trećoj Veb konferenciji govorila, između ostalog, i o legalizaciji marihuane.

Ako mene pitate nikad. Mislim da je to veliko zlo. Moram da pohvalim predsednika SAD Donalda Trampa. To je prvi predsednik Amerike koji je prvi jasno i glasno rekao ko u neprijatelji SAD. Nisu ni ISIS, ni Al Kaida već narko-karteli Južne Amerike. Znajući koliko je ta pošast uzela maha, on je prvi koji je stavio prst na čelo i to rekao javno - navela je doktorka Grujičić.

10:25 - Kisić-Tepavčević otkrila kad ćemo znati odluku o policijskom času za Prvi maj

Dr Darija Kisić-Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut je, govoreći o epidemiji korona virusa da je činjenica je da se postepeno vraćamo u normalne životne tokove i da smo naučili koje su najefikasnije preventivne mere kako možemo da sprečimo da se zarazimo i to više puta ističemo poslednjih dana.

09:50 - U Zlatiborskom okrugu registrovano još 7 slučajeva obolelih od korona virusa

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 47 osoba, od kojih je sedam pozitivno na virus korona, pa tako taj okrug ima 133 potvrđena slučaja infekcije, a zabeležen je još jedan smrtni slučaj i prva pojava virusa u Kosjeriću.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su po dva nova pozitivna slučaja zabeležena u Užicu i Arilju i po jedan u Požegi, Sjenici i Kosjeriću, dok je preminula žena iz Nove Varoši starosti 85 godina.

Broj preminulih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi 11, četiri pacijenta iz Nove Varoši, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja.

Prosečna starost preminulih osoba je 73,5 godina.

09:33 - Pogledajte snimak Zrenjanina iz vazduha tokom policijskog časa

09:26 - Dr Predrag Kon otkrio da li će i Srbija uvesti "zdravstvene pasoše", ali i u čemu je njihova poenta

- Dogovaranja se za sada uglavnom vrše ovako preko medija, ali činjenica je da će zemlje morati međusobno da se dogovore. Svaka zemlja ima pravo da donese svoj propis, ali treba da bude jasno da negativan nalaz na PCR testiranju znači samo da u tom trenutku nema prisustva genetskog dela virusa i ništa drugo - rekao je on.

Dr Kon ističe da možda ni to nije najbolja garancija, ali je svakako neophodno da neki kriterijum postoji.

 09:17 - Posle više od dva meseca pao i Kosjerić: Potvrđen prvi slučaj korona vrusa, zarazu doneo muškarac iz Požege

Opština Kosjerić uspešno je odolevala korona virusu sve do danas, kad je potvrđen prvi slučaj zaraze. Virus je u ovu opštinu stigao u selo Mušići, kad je u goste došao muškarac iz Požege.

- On nije znao da je zaražen i došao je u posetu prijateljima. Nakon što je njemu potvrđen virus, a on smešten na beogradski sajam, testirali smo sve ljude sa kojima je bio u kontaktu i za sada imamo jedan pozitivan rezultat - rekao je za RINU, Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

Kosjerić Opština Kosjerić uspešno je odolevala korona virusu sve do danas - Foto: Telegraf.rs

09:09 - I penzioneri Pomoravlja poranili u kupovinu

Penzioneri i stariji od 65 godina Jagodine i Pomoravlja i jutros su poranili u prodavnice, apoteke, do bankomata.

Od četiri do sedam sati, dočekale su ih prodavnice pune robe, a na ulazu volonteri i policija koji su im delili maske i rukavice i nedeljne novine za Pomoravlje, Resavu i Levač "Novi put".

Posle obavljene trgovine, u Jagodini su im taksi volonteri nudili besplatan prevoz kući.

U Pomoravskom okrugu, koga čine grad Jagodina i opštine Ćuprija, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, jutros je za penzionere bilo otvoreno oko 350 prodavnica, supremarketa i apoteka.

08:56 - U Pančevu i dalje najviše krše mere: 100.000 ljudi dosad je prošlo kroz samoizolaciju

Oko 7.000 ljudi do sada u Srbiji je kršilo propise zabrane kretanja, više od 6.000 su punoletni građani do 65 godina.

- Broj lica koje dnevno policija procesuira se smanjio. Mlađi ljudi su i dalje nedisciplinovani, gotovo duplo više od starijih - rekao je Vladimir Rebić, direktor policije.

Više od 120 ljudi je napravilo dva ili više prekršaja, devetoro ljudi je tri puta prekršilo, i dalje neslavni rekord je u Kikindi, gde je jedan čovek prekršio meru čak 16 puta.

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Kriva kretanja broja umrlih od korona virusa u Srbiji - Ilustracija: Nikola Jovanović

08:52 - Dr Kon otkrio kada se ukida vanredno stanje: Policijski čas verovatno kako je predsednik rekao

08:17 - Bejbi bum na Kosmetu: Za vreme vanrednog stanja u Pasjanu rođene 22 bebe

Prema rečima dr Zorana Perića, direktora Zdravstvenog centra, u vanrednom stanju u ovom porodilištu na na svet je došlo 12 dečka i 10 devojčica.

08:11 - Škola za učenike do 4. razreda ponovo na Drugom programu RTS

Škola na daljinu za učenike do 4. razreda ponovo se danas vraća na Drugi program RTS, budući da su poslanici Skupštine Srbije završili rad.

Na Trećem programu RTS-a časove imaju učenici od 5-8 razreda, dok su predavanja za srednjoškolce dostupna na platformi RTS planeta.

Opšteobrazovni predmeti za srednje škole su i na RTS 3 od 15.30, navodi RTS na sajtu.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Kriva kretanja broja obolelih od korona virusa u Srbiji - Ilustracija: Nikola Jovanović

07:49 - Rođena beba u "Mišoviću", koju su lekari spasavali u stomaku zaražene majke: Prvi slučaj u svetu

U porodilištu Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" u nedelju se rodio dečak koji je kao plod, pre dve nedelje primio krv putem transfuzije kroz mamin stomak, jer je ona zaražena korona virusom, a i RH negativna je. Ovo je, inače, jedinstven slučaj, ne samo u Srbiji već i u svetu, da se stručno rečeno, intrauterina transfuzija radi kod trudnice koja je pozitivna na COVID 19.

07:45 - Adrian je prvi Zrenjaninac koji je pobedio korona virus, a mislio da je imao prehladu

Ne smatram sebe bilo kakvim herojem. Jednostavno, volim život i planiram da do kraja godine završim fakultet i nastavim karijeru fudbalskog golmana - kaže Adrian Sekošan (25), prvi Zrenjaninac koji je pobedio virus korona.

Adrian Sekosan Adrian Sekošan - Foto: Facebook/Adrian Sekosan

7:00 - Stariji građani u kupovini

Više od 3.000 prodavnica je bilo otvoreno kako bi najstariji sugrađani mogli da obave kupovinu, a što su mogli da urade do 7 sati. Do 8 moraju da budu u svojim kućama.

(Ekipa Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    30. april 2020 | 15:22

    Ljudi moji,ja sam preko gde zivim i radim i mogu odgovorno da napisem da ovde nema nikakvog policijskog casa niti bilo kakve zabrane,jeste vanredno stanje kao i svuda,ali sve se svodi na preporuku drzave i to je to...ali se POSTUJE BAS SVE i zato imaju najbolji prosek u Evropi...disciplinovan narod i nema problema...inace radi se o Slovackoj...zivi bili braco i pamet u glavu...sami sebe cuvajte a time cuvate i Srbiju

  • Лаки Је.

    30. april 2020 | 15:28

    Кључне су следече две недеље ...

  • Nenad

    30. april 2020 | 13:16

    Tek ce da raste broj zarazenih zivi bili pa videli za 3 dana popustise sve mere kao da nista nije bilo prica se kako smo pobedili koronu a virus je i dalje tu samo se plasim da nekom ne presednu prvomajski praznici a tek mogu da zamislim sta ce da bude kad krene javni prevoz i veca cirkulacija ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA