Najskuplji jednogodišnji ugovor u sportu nudi se na aukciji! (FOTO)

Jednogodišnja vernost Majkla Džordana u njegovoj poslednjoj sezoni u Bulsima vredela je 33 miliona dolara, a papir koji to potvrđuje posle 14 godina ponovo će biti ponuđen onome ko je spreman najviše da plati za njega

  • 2

Rekordni ugovor, po mnogima najboljeg košarkaša u istoriji te igre, Majkla Džordana iz poslednje sezone koju je proveo u Čikago Bulsima naći će se na aukciji.

Leteći Majk je u sezoni 1997/98 potpisao jednogodišnji ugovor sa "bikovima" koji je do danas ostao najskuplji jednosezonski ugovor u sportu, a u tom trenutku iznosio je 33 miliona dolara za sezonu, ali zbog tadašnje inflacije danas bi vredeo 49.000.000 zelenih novčanica. U toj sezoni je Džordan predvodio Bulse do još jedne titule šampiona <a

 

Ugovor koji je potpisao tada, današnji vlasnik Šarlot Hornetsima (bivši Bobketsi), imao je 24 strane, a početna cena na aukciji biće 28.ooo dolara, a interesantno je da je u prethodnih 14 godina ovaj ugovor bio u vlasništvu čoveka koji ga je takođe otkupio na aukciji za tričavih 1.000 "zelembaća".

- To je teško porediti sa bilo čime, to je Džordan, a on je klasa za sebe - rekao je povodom aukcije Dejvid Ajvi, direktor kompanije koja je organizuje.

Inače, najvredniji ugovor u sportu koji je prodat po najvećoj ceni jeste onaj Bejba Ruta iz 1918. godine na 5.000 dolara, a koji je dostigao cenu na aukciji veću od milion dolara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA