OSVOJITE NEŠTO ILI ODLAZIMO! Na pomolu najveći raskid u istoriji fudbala!

Njihov sponzorski ugovor je jedan od najdugovečnijih u svetu fudbala i postao je simbol kluba, ali to bi moglo da se promeni

  • 0

Kada bilo kog ljubitelja fudbala upitate šta vam je asocijacija na Inter iz Milana jedan od prvih odgovora koje ćete dobiti jeste Pireli. Toliko dugo je ova kompanija sponzor milanskog kluba i i njihovo ime se nalazi na dresu da je prosto nezamislivo da na grudima fudbalera "neroazura" vidite nešto drugo. Međutim, i tome bi mogao uskoro da dođe kraj.

Pre nešto više od mesec dana ostali smo pomalo šokirani kada je Filips odustao od sponzorisanja PSV-a iz Ajndhovena, kluba koji je ta kompanija osnovala i čije je ime decenijama bilo ispisano na njihovom dresu i postalo njihov simbol, a sada bi isto moglo da se dogodi i sa još jednim poznatim sponzorskim ugovorom u svetu fudbala.

AP: Photo/Felice Calabro AP: Photo/Felice Calabro

Predsednik kompanije Pireli Marko Tronketi Provera je poslao upozorenje čelnicima Intera da klub mora sledeće sezone osvojiti nešto i plasirati se u evropska takmičenja ili neće sa njima biti produžavanja ugovora koji ističe 2016. godine.

- Bez Kupova nema smisla da Pireli nastavi sa sponzorstvom. Fudbal je mašina od velike važnosti širom sveta. Ako Inter nastavi da igra samo domaća takmičenja, onda nema nikakvog smisla da nastavimo sa finansiranjem - rekao je Tronketi Provera.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sponzorski ugovor tima sa "Đuzepe Meace" i poznate italijanske kompanije je jedan od najdugovečnijih u svetu fudbala i prvi je potpisan sada već davne 1995. godine, a prilikom poslednjeg njegovog obnavljanja Pireli je davao Interu 14 miliona evra godišnje.

Međutim, loši rezultati koje ovaj tim postiže u poslendje tri godine mogli bi ozbiljno da s odraze ne samo na ovaj, već i druge sponzorske ugovore. Inter sledeće sezone neće igrati u evropskim takmičenjima pošto je tek 8. na tabeli Serije A.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA