Ovi fudbaleri idu po titulu u Češku! Među njima su četvorica iz Čuke!

Mladen Dodić objavio spisak igrača na koje računa na EP u Češkoj

  • 0

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić saopštio je spisak igrača za Evropski šampionat u Češkoj, na kojem su od potencijalnih A reprezentativaca Filip Ðuričić i Filip Kostić.

Na spisku je i Miloš Jojić, a nema Lazara Markovića, Matije Nastasića i Aleksandra Mitrovića.

Srbiju će na šampionatu Evrope predstavljati:

Golmani: Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina), Nemanja Stevanović (Čukarički).

Odbrana: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Kordoba), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Tuluz), Lazar Ćirković (Partizan), Nemanja Petrović (Partizan), Aleksandar Filipović (Jagodina).

Sredina terena: Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Mladen Ivanić (Vojvodina), Srđan Mijailović (Kajzerispor), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Goran Čaušić (Eskišehirspor), Filip Ðuričić (Sautempton).

Napad: Nikola Stojiljković (Čukarički), Aleksandar Pešić (Tuluz), Slavoljub Srnić (Čukarički), Filip Kostić (Štutgart), Luka Milunović (Platanijas).

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Zanimljivo, ako se gledaju igrači iz domaće lige, u reprezentaciji ih najviše ima iz Čukaričkog. Čak četvorica - Nikola Stoiljković, Slavoljub Srnić, Filip Stojković i Nemanja Stevanović.

- Velika je čast za Čukarički što se ti momci nalaze među odabranima. Smatram da su svojim igrama u prošloj sezoni pokazali visok nivo kvaliteta i da su poziv selektora Dodića dobili zasluženo. Našoj reprezentaciji predstoje teške utakmica u borbi da izbore visok plasman i siguran sam da će fudbaleri Čukaričkog zajedno sa ostalim reprezentativcima pružiti maksimum kako bi se Srbija iz Češke vratila sa što boljim rezultatom - istakao je sportski direktor kluba sa Banovog brda Vladimir Matijašević.

Srbija će igrati u A grupi, u Pragu, sa selekcijama Nemačke, Češke i Danske. Polufinalisti će izboriti plasman na Olimpijske igre u Riju. Šampionat se održava od 17. do 30. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA