Prvi potez ka formiranju Regionalne lige? Predsednik UEFA stiže u Zagreb na sastanak sa Šukerom!

Čeferin je nedugo posle preuzimanja funkcije predsednika UEFA govorio o regionalnom takmičenju kao dobroj ideji

  • 2
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ovih dana se po celom eks-Ju regionu spekulisalo i govorilo o formiranju regionalne fudbalske lige dok konačno nije stigao "hladan tuš" iz UEFA, ispred koje je predsednik Aleksander Čeferin jasno poručio da konkretne realizacije nema ništa.

Danima se komentarisalo da će novo takmičenje startovati 2018. godine, kao i da je poznato koliko će novca klubovi dobiti. U međuvremenu su skoro sve navijačke grupe iznosile uglavnom negativne stavove o ligi.

Prema najnovijim informacijama, Čeferin u utorak, 20. decembra, dolazi u Zagreb, gde će imati sastanak sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsednikom hrvatskog fudbalskog saveza, Davorom Šukerom. Očekuje se da će se na sastanku govoriti i o Reginalnoj ligi, prenosi "Večernji list".

>>> Delije oštro protiv Regionalne lige: Sa ubicama koje su nam decu klali, oni bi se fudbala igrali! (FOTO)

>>> Hrvatski navijači neće ni da čuju za Regionalnu ligu: Sa državom sa kojom smo ratovali ne želimo takmičenje, nećemo u Niš!

Podsetimo da je Čeferin nedugo posle preuzimanja funkcije predsednika UEFA govorio o regionalnom takmičenju kao dobroj ideji.

- Mogu da potvrdim da je bilo nekih razgovora na tu temu. Trenutno je to samo ideja. Ovakva regionalna liga ni u kom slučaju ne bi nadomestila državna prvenstva. To bi značilo smrt za slovenački, hrvatski ili, na primer, škotski fudbal. Utakmice regionalne lige igrale bi se utorkom, sredom ili četvrtkom, a nastupali bi klubovi koji bi rano ispali iz evropskih takmičenja. Interes za regionalnu ligu postoji i u Škotskoj, Irskoj i ostalim zemljama s manjim ligama. Klubovi koji bi se takmičili u regionalnim ligama verovatno bi hteli nagradu u vidu mesta u UEFA takmičenjima - rekao je ove godine Čeferin.

>>> IZ SRCA BEOGRADA I ZAGREBA: Pitali smo građane Srbije i Hrvatske šta misle o Regionalnoj ligi (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA