Plavšić se vratio iz Amerike zaljubljen u Holivud i sa novim prijateljima iz Partizana (VIDEO)

Plavšić se sa utakmice reprezentacije Srbije vratio pun utisaka, a kada je stigao na Kipar trebalo mu je, kako kaže, dva dana da se naspava i da dođe sebi

  • 4

Srđan Plavšić i Filip Manolović su se vratili na pripreme Zvezde posle nekoliko dana odsustva zbog turneje sa reprezentacijom Srbije sastavljenom od igrača iz domaće lige.

>>> Predsednik rumunske ekipe za Telegraf: Poznato mi je rivalstvo sa Partizanom, ali nadam se Zvezdinoj tituli (VIDEO)

>>> Pitali smo Lukovića ko će biti kapiten Zvezde kada dođe Milijaš: Pogledajte kako je reagovao i šta je odgovorio (VIDEO)

Ipak, odmah su dobili priliku da zaigraju na utakmici protiv Olimpije Satu Mare, gde je Manojlović branio prvo poluvreme, a Plavšić odigrao poslednjih 20 minuta. I to mu je bilo dovoljno da se nađe u sjajnoj prilici za gol, ali je promašio iz izgledne pozicije.

Baner za pripreme

- Odigrao sam 20-ak minuta, u dogovoru sa trenerom, malo da se preznojim. Putovao sam skoro dva dana, tako da mi je prijalo. Sada nastavljam da treniram normalno sa ekipom.

- Bila je dobra šansa, utrčao sam, ali nisam dao gol. Ipak, put je bio naporan i još se oporavljam. Biće sve kako treba. Spavao sam skoro dva dana kada sam stigao i sada je već mnogo bolje - bili su prvi Plavšićevi utisci posle meča.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Plavšić iz Amerike donosi sjajne utiske, a posebno je oduševljen Holivudom.

- Fenomenalno, kada krenemo od grada, San Dijega. Uslovi za trening, do vremenskih uslova. Do sada se nikada nisam susreo sa tim. Bio sam prvi put tamo, fenomenalna zemlja, ljudi su nas dočekali divno.

- Nismo videli mnogo jer nismo imali mnogo slobodnog vremena. Obišli smo nekoliko tržnih centara, svratili do Holivuda, do hotela gde odsedaju zvezde. Svaki igrač se vratio pun utisaka. Holivud ostavio najjači utisak.

Vidiš li sebe u Holivudu u budućnosti?

- Ne razmišljam još o tome, prerano je, ali nikad ne reci nikad.

Foto: Wikimedia/Thomas Wolf, www.foto-tw.de Foto: Wikimedia/Thomas Wolf, www.foto-tw.de

ATMOSFERA U REPREZENTACIJI BILA SJAJNA, NAJBOLJE SMO SE SLAGALI SA IGRAČIMA PARTIZANA

- Sjajna atmosfera, bilo je nas nekoliko koji su bili u Kataru. Uglavnom svi se znamo iz Lige. To možda na terenu nije izgledalo tako, ali smo pružili fenomenalnu partiju. Pokazali smo da u Superligi ima igrača za reprezentaciju. Znači svaki poziv za reprezentaciju, svaki igrač sanja da igra za svoju državu. Ovo nije doduše prava reprezentacija, ali predstavlja dobro iskustvo.

- Svi smo se družili, Manojlović i ja smo bili cimeri, nije bilo podele, čak smo se sa Miletićem i Jevtovićem iz Partizana najbolje slagali. Nije bilo ni peckanja, nismo ni pričali o Zvezdi i Partizanu. Svi smo bili na istom zadatku za reprezentaciju. To je dalo i dobar rezultat.

Foto: Instagram.com/srki_plavsic_17 Foto: Instagram.com/srki_plavsic_17

Da li si stigao da odigraš PES, pominjali su te ostali saigrači dok nisi došao?

- Nisam još, cimer me čeka da dođem sebi, kada dođem sebi sigurno da ćemo igrati.

Da li si stigao da pričaš sa novim igračima u Zvezdi?

- Nisam, tek smo se upoznali i tek sam ih u četvrtak video sve i sa svima se pozdravio, pošto smo kasno stigli. Ali tu smo sada, bićemo još nekoliko dana tu i sigurno da ću se sa svakim dobro upoznati.

MNOGO POŠTUJEM MUSLINA, REKAO MI JE ''SAMO NASTAVI TAKO''

Foto: FSS Foto: FSS

Kako je selektor bio zadovoljan utakmicom u San Dijegu, da li vas je hvalio?

- Naravno, jeste, ušao je i svima ponaosob je čestitao. Mislim da su svi u stučnom štabu bili zadovoljni svime što smo pokazali, što na terenu, što ponašanjem od prvog dana kada smo se okupili, pa do poslednjeg. Nije bilo ni najmanjeg problema i incidenta, svi smo se družili i sve je bilo na vrhunskom nivou, tako da mislim da su svi oni bili zadovoljni.

Koliko ti znači poziv Muslina, ovo je drugi koji si dobio za ovaj sastav reprezentacije iz domaće lige?

- Znači mi mnogo, isto sam išao u Katar, i sve je takođe bilo na vrhunskom nivou. Sada smo imali malo više vremena, za razliku od tada kada smo se okupili dan pre utakmice, pa smo nekoliko dana proveli u Staroj Pazovi. Znači mi Muslinov poziv, mnogo poštujem tog čoveka. Trudim se uvek da opravdam taj poziv i njegova očekivanja.

Foto: Guliver/Srđan Stevanović/Getty Images Foto: Guliver/Srđan Stevanović/Getty Images

Da li je Muslin tebi lično nešto rekao, da li ste pričali posle utakmice?

- Rekao je samo da nastavim tako, da je zadovoljan i to je to. Hvala mu.

Da li će biti još ovakvih utakmica reprezentacije sastavljene od igrača iz domaće lige?

- Čuo sam i čitao sam da oni traže još takvih utakmica jer nama igračima iz ove lige mnogo znači i to je tačno. Naravno da te utakmice mnogo znače jer je drugačiji nivo i sve, i voleo bih da ih bude još.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Plavšić i istakao i da je mnogo lakše kada imaju više vremena da se pripreme za meč, kao što je to bio slučaj u San Dijegu, ali ne i u Kataru, gde su se okupili dan pre meča u kome su poraženi sa 3:0.

- Može da se kaže da, ali tako kada dobijemo dva-tri dana u Pazovi, pa onda u Americi isto tako. Ne kažem da je tu ima nešto mnogo više vremena, ali je svakako bolje nego što je to bilo u Kataru, kada smo se okupili dan pre utakmice, pa tamo to nije ličilo ni na šta. Sada je bilo mnogo bolje. Kada je to okupljanje 4-5 dana, iako nije u FIFA terminu i kada ima više treninga, sigurno nam mnogo više znači i pomaže, kako nama, tako i selektoru - zaključio je Srđan Plavšić.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA