ĆURKOVIĆ: Tražio sam Platiniju da nas kazni, ne da nas izbaci!

- Platini me je pozvao i pitao me šta se dogodilo, a ja sam rekao: "Kaznite nas ako mislite da treba". Nisam ja predlagao kazne, a još manje sam rekao da "crno-bele" izbace iz Evrope. To nije istina - rekao je bivši predsednik "crno-belih"

  • 4

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković demantovao je da je tokom predsednikovanja Partizanom tražio od prvog čoveka UEFA Mišela Platinija da izbaci klub iz evropskih takmičenja zbog nereda koji su navijači napravili u Mostaru na utakmici protiv Zrinjskog.

Partizan je posle tih nereda 2007. godine izbačen na godinu iz svih takmičenja, a Ćurković kaže da Platiniju nije predlagao kazne.

- Ono što je viđeno u Mostaru jeste skandal koji su izazvali navijači Partizana i to je svima jasno. Platini me je pozvao i pitao me šta se dogodilo, a ja sam rekao: "Kaznite nas ako mislite da treba". Nisam ja predlagao kazne, a još manje sam rekao da "crno-bele" izbace iz Evrope. To nije istina. Samo sam rekao da je ono u Mostaru bilo mnogo loše, a ono što meni i dan-danas nije jasno jeste to zašto se ta utakmica uopšte igrala. Trebalo je da bude odmah prekinuta - ukazao je Ćurković za "Kurir".

- Pre utakmice sam predlagao da u Mostar ne dolaze navijači Partizana, razgovarao sam sa čelnicima kluba, samo me niko nije slušao. Iz Beograda je krenulo malo njih, ali su se skupljali kroz celu Srbiju, a kasnije su im se pridružili i oni iz Bosne i Hercegovine.

Bivši predsednik Partizana je zbog tadašnjeg angažmana u FIFA morao da reaguje objektivno.

- U to vreme sam bio predsednik potkomisije FIFA za bezbednost na stadionima i objektivno sam gledao na stvari. Gledajući taj slučaj, niste mogli da nađete nijednu olakšavajuću okolnost, kao recimo onda kada je Srbija i Crna Gora igrala protiv Bosne i Hercegovine - rekao je Ivan Ćurković.

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA