≫ 

Vanredni sastanak u Partizanu, Vučelić najavljuje odmazdu: FSS vrši kriminalizaciju slobode govora, poniženi smo

Nema mira u fudbalskoj Srbiji, reagovao i Partizan posle odluke FSS da se "večiti" kazne oduzimanjem bodova

  • 18
FK Partizan, pocetak priprema za sezonu 2017 - 2018,  Milorad Vučelić i  Miloš Vazura Foto: Marko Todorović

Fudbalski klub Partizan hitno je reagovao povodom kazne Fudbalskog saveza Srbije da kaznu klub iz Humske i Crvenu Zvezdu oduzimanjem po dva boda zbog saopštenja kojima su, kako to vide u krovnoj fudbalskoj organizaciji, narušili kredibilitet takmičenja.

>>> Revolucionaran korak FSS: Zvezda i Partizan kažnjeni oduzimanjem bodova, Mijailović i Vučelić po tri meseca zabrane!

Tim povodom u prostorijama FK Partizan održana je vanredna konferencija za medije, nedugo pošto su se oglasili i crveno-beli koji su putem saopštenja izneli svoj stav na kaznu FSS.

Novinarima se u Humskoj obratio predsednik kluba Milorad Vučelić.

- Konferencija je sazvana zbog odluke Disciplinske komisije FS Srbije koja je Partizanu oduzela dva boda. Od nas se očekuje da reagujemo, održali smo sednicu Upravnog odbora i usvojili stavove koje ćemo izneti. Ovom odlukom Disciplinske komisije je ugroženo ustavno pravo slobode misli i govora.

- Već pola veka se borim protiv verbalnog delikta i to nameravam da nastavim, jer to više ne postoji u krivičnom zakonodavstvu. Izvršena je kriminalizacija slobode govora, a onda je uvođenjem verbalnog delikta, koji je zabranjen, izvedena posledica - na osnovu takve inkriminacije Partizanu su oduzeta dva boda zarađena na terenu.

Foto: A. Nalbantjan

- To se od Slavka Šajbera nije dogodilo. Čekao sam da se oglasi predsednik FS Srbije, Slaviša Kokeza i da opovrgne ovakvu odluku, ali reakcija je izostala. Ja ću poštovati ovu odluku, jer mi još uvek nije uručena, da ne bih naneo neku dalju štetu Partizanu - poručio je Vučelić koji je dodao da će se Partizan sigurno žaliti svim mogućim instancama koje postoje, prenosi Sportska centrala.

>>> Gde su igrači Javora dok protivnik izvodi penal? Nova skandalozna situacija u srpskom fudbalu (VIDEO)

Iz kolo u kolo svedoci smo da se fudbalsko prvenstvo Srbije pretvara u lakrdiju imajući u vidu terene na kojima se igra fudbal, sumnjive ishode, obaranje kvota u kladionicama, beskrajnom ratu Zvezde i Partizana, optužbe gotovo svih aktera na suđenje...

Foto: Marko Jovanović

I o tome je govorio Vučelić.

- Moram da kažem da je zabrinjavajuće stanje u fudbalu, koje se vidi po seriji reakcija i ima razloga za zabrinutost regularnosti takmičenja - upozorio je prvi čovek kluba iz Humske, pa ukazao na jedan alarmantan podatak:

- Zajednica superligaša se nije sastala već četiri meseca i mi ne možemo da reagujemo drugačije sem preko medija, a na ovaj način se začepljuju usta svima koji žele nešto da kažu o fudbalu, a nemaju gde.

Približio je Vučelić i detalje sa sastanka na kojem je "večitima" izrečena kazna. Tvrdi, Partizan nije imao tretman kao Zvezda.

- Mi smo juče, poštujući prijave i institucije fudbalske organizacije, otišli na saslušanje, regularno pripremljeni sa svim argumentima koji su bili dostupni i ono je trajalo skoro dva sata. Izneli smo niz argumenata, nakon toga je došao predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović, i mi smo vrlo brzo saznali odluku Disciplinske komisije. To je neka vrsta poniženja i nipodaštavanja, utrošili smo dva sata, a njima je trebalo desetak minuta da donesu i saopšte odluku.

Foto: Marko Todorović

- Pored toga, nijednog trenutka nismo optužili bilo koji organ FSS za bilo šta, već smo iznosili samo argumente. Očigledno, nameće se zaključak, da je odluka unapred doneta. To nije inkvizitorski postupak, to je mnogo gore od toga. Skidanjem dva boda Partizanu sa ovakvim obrazloženjem, dolazimo u situaciju da se favorizuje neko drugi, treći ili peti, ne Crvena zvezda zbog bodovne razlike. Ja ne sumnjam da će Partizan imati dalju odmazdu ako se nešto bitno ne zaustavi na ovim teškim povredama ustavnog i pravnog sistema Srbije - zaključio je Vučelić.

Posle predsednika Partizana, Milorada Vučelića, novinarima se na vanrednoj konferenciji za medije obratio i potpredsednik Vladimir Vuletić.

– FK Partizan će poštovati i dalje aktuelne propise FS Srbije jer po članu 124 odluke Disciplinske komisije podležu žalbenom postupku i mi ćemo se žaliti Komisiji za žalbe FS Srbije. Tek kada ona donese svoju konačnu odluku i ako je potvrdi, mi ćemo se u skladu sa Zakonom o upravnim sporovima obratiti Upravnom sudu Republike Srbije i pokrenuti spor protiv konačnih pravnih akata, rekao je Vuletić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    9. mart 2018 | 18:09

    Navijač sam partizana i zbog takvih kao što je ovaj tu smo gde smo

  • partizan pa bog

    9. mart 2018 | 19:47

    Cela Partizanova uprava treba da podnese ostavku a takodje i zvezdina vi sto radite toga nema ni u crtanom filmu.

  • Dr. za rock and roll

    9. mart 2018 | 16:35

    Kad su pukli, sada im ostaje samo ovo foliranje jer je prvenstvo zavrseno a tim im je za drugu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA