≫ 

Partizan porazom počeo sezonu, meč trajao 100 minuta! Valjak zaribao u Surdulici, Zlatanović za istoriju Radnika (VIDEO)

Uz strelca, junak meča i golman Radnika Vasiljević

Senzacija u Surdulici već u prvom superligaškom kolu: Radnik je pobedio osvajača kupa, favorizovani Partizan, rezultatom 1:0 golom bivšeg crno-belog učenika Igora Zlatanovića u 51. minutu.

Igrači Miroslava Đukića tako su napravili lošu uvertiru pred nadolazeći evropski izazov protiv litvanskog Trakaija, a igrači Mladena Dodića se upisali u istorijske almanahe kluba kao prvi sastav Radnika koji je naneo poraz Partizanu.

Pamtiće se perfektna kombinacija iz 51. minuta, kada je Mladenović centrirao pred gol Stojkovića, a tamo, na roglju peterca, Zlatanović vrhunskim udarcem glavom, poslao loptu u dalju "donju mrežu" gola gostiju - Stojković je paradom samo ulepšao odlučujući momenat meča.

Glavobolja po Partizan i Đukića pred Trakai je i povreda Zorana Tošića, koji je izašao u drugom poluvremenu, u pitanju je koleno, pa je neizvesno hoće li biti u stanju da pomogne saigračima protiv Litvanaca.

Ipak, najveća briga svih posle meča je stanje Ognjena Ožegovića, koji je dobio udarac laktom u slepoočnicu pred kraj duela, zbog čega je nakratko bio bez svesti, ali je ustao uz lekarsku intervenciju i odigrao do kraja. Međutim, brzo po završeku utakmice ponovo se našao na travi, pa su angažovane sve lekarske snage na stadionu ne bi li se pomoglo napadaču Beograđana, koji je na kraju kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Vredi reći i da je ovo prvi poraz Partizana na samom startu sezone posle 27 godina!

Problem za goste u Surdulici definitivno je bila realizacija šansi. Nije ih bilo previše na utakmici, a i kada je veza odradila svoj deo posla, napadači su zakazali, kao Tošić u prvom poluvremenu kada je imao "čistu" situaciju za šut, ali je to sve traljavo završio, i Rikardo Gomeš u drugom poluvremenu, koji je propustio šansu utakmice za goste. Portugalac je izašao sam pred Vasiljevića, a ovaj mu nogom zaustavio udarac, potom imao i mnogo sreće jer Ožegović nije najpreciznije odreagovao na odbitak poslavši loptu pored gola.

Foto: MN Press

Imali su Surduličani sreće u pomenutoj situaciju, a još više su Beograđani bili miljenici Fortune tridesetak sekundi ranije, kada je strelac gola Zlatanović, potpuno sam na petercu, promašio loptu i praktično je dokotorljao do Stojkovića, a svi su je već videli u golu kada mu je ona stigla na udarac...

Đukić je u drugom delu meča sve karte bacio na napad, na teren poslao Ožegovića, Sumu i Ilića, međutim malo toga se nabolje promenilo po crno-bele, iako je u poslednjih desetak minuta izvršen najjači pritisak na odbranu ekipe Mladena Dodića.

Partizanu nije pomogla ni činjenica da je meč produžen čak osam minuta, što je sa negodovanjem ispratila domaća publika. Ipak, ni u dodatnom vremenu, koje je potrajalo gotovo celih deset, nije Partizan uspeo da pronađe pukotinu do gola Radnika čiji su se igrači grčevito borili do istorijske pobede - prve ikad nad Partizanom.

Radnik - Partizan 1:0

(Zlatanović 51)

RADNIK: Vasiljević - Mladenović, Žarković, Milovanović, Čubrilo (od 71. Đorđević) - Pejčić (od 68. Pavlović) - Pantelić, Stevanović, Keremeh, Stojanović - Zlatanović (od 84. Ristović).

PARTIZAN: Stojković - Enake, Marković, Valijente, Šehović - Tošić (od 57. Ožegović), Zdjelar, Pantić, Đerlek (od 61. Suma) - Ivanović (od 72. Ilić), Rikardo.

Rikardo nije uspeo da matira golmana Radnika u situaciji "jedan na jedan" Foto: Marko Jovanović
Zoran tošić je bio najagilniji igrač Partizana u Surdulici sve dok se nije povredio Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    22. jul 2018 | 21:41

    Protiv nas svi izginu,a protiv zvezdane igraju sklanjalicu

  • Raso

    22. jul 2018 | 21:04

    Sramota imali iko normalan da kaze dosta vise bruke idite vise prevaranti

  • Dejan Bajic

    22. jul 2018 | 21:15

    E moj Djukicu,ekipa bez energije kao i sto si ti sam....BRUKA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA