≫ 

Kakav finiš prelaznog roka: Kovačić stigao u Englesku, trampa Milana i PSŽ-a, Fekir bira između dva kluba!

Podsetimo, prelazni rok u Engleskoj se završava u četvrtak

  • 0

Hrvatski fudbalski reprezentativac Mateo Kovačić napustio je Real Madrid i doputovao u London da završi transfer u Čelsi, javlja Skaj Sport.

Čim prođe lekarske preglede Kovačić će potpisati pozajmicu sa obaveznim otkupom na kraju sezone. U drugom smeru će Tibo Kurtoa, plus 35 miliona evra, kao deo trampe dva kluba.

Ovaj 24-godišnji vezista poslednjih dana, kao i Kurtoa, nije hteo da trenira u Madridu kako bi izdejstvovao odlazak.

Kovačić je tri godine bio član Reala, osvojio je isto toliko trofeja Lige šampiona, ali je uglavnom bio rezerva i zato je odlučio da potraži novi izazov.

Istovremeno, Čelsi završava i transfer Kepe Arizabalage iz Atletik Bilbaa za 80 miliona evra, čime bi ga učinio najskuplje plaćenim golmanom ikada.

Takođe, Čelsi radi i na preotimanju Nabila Fekira Liverpulu.

Fekir je bio sjajan u dresu LIona (levo) Foto: Tanjug/AP

Njegov saigrač iz reprezentacije Olivije Žiru i Belgijanac Eden Azar ga nagovaraju da im se pridruži i obuče dres "plavaca".

- Pričao sam sa Fekirom kada mu je propao transfer u Liverpul. Rekao sam mu sve o Čelsiju, čak je i Azar pozvao. Voleli bismo kada bi došao kod nas, sjajan je fudbaler, ali ne znam šta će se desiti - rekao je Žiru za "Foot Mercato".

Fekir je bio deo francuskog tima koji je u Rusiji postao prvak sveta sa ulogom značajne rezerve, a prošle sezone dao je 23 gola za Lion.

Prelazni rok u Engleskoj završava se u četvrtak u ponoć, tako da će do tada biti sve poznato.

S druge strane, čelnici Milana žele da se pojačaju u Parizu!

Draksler slavi gol Kavanija Foto: Tanjug/AP

Rikardo Rodrigez mogao bi, ipak, da napusti Milan i preseli se u Pari Sen Žermen, ali pod uslovom da u suprotnom smeru krene Nemac Julijan Draksler, prenose italijanski mediji.

Kako se navodi, novi generalni direktor "rosonera" Leonardo nakon što mu je postalo jasno da ne može da se uključi u trku za Sergeja MIlinkovića-Savića okrenuo se 24-godišnjem Nemcu, sa idejom da prvo dođe na pozajmicu uz otkup narednog leta.

Draksler je prošle sezone za PSŽ odigrao 46 utakmica i postigao pet golova, ali nije uvek bio starter i spada u grupu igrača koji su "na prodaju".

Sa druge strane, Parižanima je potreban levi bek nakon odlaska Jurija Beršiša u Atletik Bilbao.

VIDEO: Nemanja Matić pokazao seksi izdefinisano telo sa nula posto masti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA