Klub koji se gasi i igra amatersku ligu tužio Partizan zbog "Ozila iz Ukrajine": Crno-beli u novom problemu pred UEFA

Ukrajinski klub od juna u amaterskom rangu takmičenja, ali se nije ugasio i pred UEFA potražuje 200.000 evra obeštećenja za bivšeg igrača

  • 22

Jedna pogrešna informacija, pogrešna pretpostavka, ali, pre svega - lažni signal posrednika u transferu (neki od njih su veoma bliski Upravi kluba, a neki Fudbalskom savezu Srbije), doveli su Partizan u bizaran problem sa igračem koga su se crno-beli uslovno već oslobodili sredinom leta.

Reč je o Juriju Vakulku, čiji je bivši klub Dnjepar prijavio Partizan UEFA, smatrajući da je oštećen prilikom transfera veziste u Humsku i potražuje od srpskog vicepravaka obeštećenje od skoro 200.000 evra, saznaje Telegraf.

Odlazak Vakulka na pozajmicu u Arsenal iz Kijeva trebalo je da rastereti ekipu crno-belih na poziciji zadnjeg veznog, donekle i budžet, iako vezista i nije imao preveliku platu, s obzirom da iz ukrajinskog kluba stigao kao slobodan igrač. Bar se tako mislilo, jer se Dnjepar, navodno, gasio pritisnut finansijskim problemima.

Odnosno, tako su tvrdili pomenuti posrednici u transferu, koji su ubedili čelnike Partizana da je potrebno da plate samo trening-kompenzaciju za Vakulka, na ime njegovog fudbalskog školovanja u Dnjepru. Obeštećenje, ubeđivali su, nije potrebno, iako se radilo o kapitenu mlade selekcije Ukrajine, jer je klub iz Dnjepropetrovska “na aparatima”.

Vakulko je na promociji u Partizanu predstavljen kao "Ukrajinski Ozil"; Foto: Partizan.rs

Pretpostavka se ispostavila kao veoma pogrešna, jer se Dnepro ni posle ni tri godine očaja, dugova prema bivšim igačima, trenerima, zaposlenima – nije ugasio. To je trebalo da se desi ovoga leta, međutim, umesto “katanca na bravi”, FIFA je početkom juna 2018. godine prebacila ukrajinski klub iz trećeg ranga takmičenja u amaterski nivo.

Ali, klub je nastavio da postoji, a kontroverzni vlasnik, ukrajinski biznismen Igor Valerevič Kolomojskij je odlučio da iz udobne fotelje u Švajcarskoj, gde je inače nastanjen, potegne neke veze i naplati novac, između ostalog i pomenutih skoro 200.000 evra od Partizana za Jurija Vakulka.

Crno-beli će pokušati da se izvuku iz problema bez finansijske štete, ali je to gotovo nemoguća misija.

VIDEO: Pogledajte napad na ložu Partizana u Nišu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    1. oktobar 2018 | 12:18

    E stvarno je ova Zvezda bezobrazna sta radi Partizanu.Jer i za ovo Zvezda KRIVA G.PANTICU?

  • Gogi

    1. oktobar 2018 | 13:43

    Sad će Pantić da objasni sve u Zvezdinom vesniku... Verovatno iza svega stoji Terza i sudije ukrajinskog prvenstva

  • Vakulko

    1. oktobar 2018 | 12:56

    Imaju da dele premije za pobedu iako nisu pobedili a nemaju za stara dugovanja i obeštećenja. Samo bshato....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA