Ja nisam evropski trener, ja sam NBA trener: Kokoškov se prvi put obratio kao trener Finiksa

Srbin održao prvu konferenciju u ulozi prvog trenera NBA ligaša

  • 2

Srbin Igor Kokoškov ispisao je istoriju NBA lige kao prvi neamerički trener ekipe iz najjače lige na svetu.

Čekao je dugo Kokoškov, na kraju i dočekao poziv "njegovih" Finiks Sansa koji su mu dali ugovor i priliku da radi posao iz snova.

>>> Kokoškov je prvom izjavom posle preuzimanja NBA tima pokazao karakter pravog Srbina!

Evropski prvak sa Slovenijom je zvanično predstavljen u Arizoni gde se, kako kaže, oseća kao kod kuiće što i ne čudi jer je na klupi Sansa pet godina proveo kao asistent.

S obzirom na to da je gotovo čitavu svoju trenersku karijeru gradio i usavršavao u SAD, logična je i njegova izjava data tamošnjim medijima koja govori o njegvom razvojnom putu.

- Ne smatram sebe evropskim trenerom, ja sam NBA trener - poručio je Kokoškov na konferenciji na kojoj je zvanično imenovan za trenera Finiksa.

Približio je Amerikancima je i neka svoja viđenja o sebi, karakteristike koje ga krase.

- Uvek se trudim da svoje slabosti pretvorim u svoju snagu. To je sjajno. U Americi, zovu me strani trener. U Evropi često čujem da o meni pričaju "Uši su mu okrenute ka Americi, ima njihovo državljanstvo, znači da je jedan od njih". Prema tome, izgleda da me niko ne želi - našalio se Kokoškov, pa uozbiljio priču.

- Sve je u tome da pobeđuješ kada pričaš o igračima u nekoj profi ligi, nije važno da li si trener Amerikanac ili si trener Evropljanin. Jedino što je zaista važno je šta si sposoban da uradiš kao trener. Na meni je još veća odgovornost, jer sam bio prvi neamerički asistent ovde, prvi strani trener u koledž košarci da je vodio ekipu, sad i prvi koji vodi NBA tim. To je nešto što sa sobom povlači odgovornost. Jer, ako ne uspem, američki mediji će reći: "Vidite, on ipak ne zna da vodi ekipu, držite se Amerikanaca".

Kokoškovu se nije nametalo pitanje o Luki Dončiću kao mogućem pojačanju, ali se povela priča o još jednom igraču sa ovih prostora sa kojim će sigurno raditi - Hrvatom Draganom Benderom.

- Bili smo jedan protiv drugog na prethodnom Evropskom prvenstvu. On je talentovan šuter za svoje gabarite. Nije tajna da mora još mnogo da radi, ima još mnogo prostora da napreduje, i dalje je veoma mlad, ali i posvećen da bude bolji. Pružićemo mu sve da mu pronađemo najbolje mesto u ekipi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA