ZVEZDA NASTAVILA POTERU: Milijaš het-trikom razbio Spartak (FOTO) (VIDEO)

"Crveno-beli" su na "Marakani" deklasirali Spartak iz Subotice (4:1) i zadržali četiri boda zaostatka za "večitim rivalom"

  • 1

Pretposlednja utakmica 23. kola Jelen Superlige odigrala se na najvećem srpskom stadionu, a na "Marakani" se Crvena zvezda na najbolji mogući način revanširala Spartaku za ubedljiv poraz u Subotici u jesenjem delu prvenstva, i to kako igrom tako i rezultatski.

Posle subotičkih 3:0, na "Marakani" je bilo 4:1.

"Crveno-beli" su ovom pobedom zadržali minus četiri boda nad Partizanom, koji je ranije pobedio Javor u Ivanjici minimalnim rezultatom.

Lepo i sunčano vreme izmamilo je oko 20.000 ljudi da dođu na stadion na Topčiderskom brdu, gde su napravili fantastičnu koreografiju.

Idealni uslovi za igru dali su Zvezdi vetar u leđa, pa je ofanzivnom igrom došla do vođstva već u 20. minutu, kada je prvi put pogodio Nenad Milijaš. Ubrzo je usledio odgovor Spartaka, pa je Čović izjednačio posle odlične kontre gostiju.

Međutim, kapiten Crvene zvezde je posle samo deset minuta opet doveo svoj tim u vođstvo, a ovog puta je to učinio s bele tačke.

Drugo poluvreme započelo je sjajnom koreografijom "delija", koje su na obodima svih tribina, sem južne, zapalili baklje, a na "severu" je osvanula šetalica koja simbolizuje aktiviranje TNT ("Severna armija"), uz transparent "Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao", a cela trbina bila je u crveno-beloj koreografiji.

Poneseni takvom atmosferom i navijačima, "crveno-beli" su u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu, pa su uspeli da postignu još dva gola. Prvo je posle sjajne kontre Lazović bio strelac (četvrti put ove sezone) usled lepe asistencije Daude.

Isti igrač asistirao je i Milijašu samo četiri minuta kasnije, kada je Zvezdin kapiten postigao het-trik na svojoj 150. utakmici u Zvezdinom dresu.

Zvezdi je ovo četvrta pobeda zaredom od kada je na mestu trenera Rikardo Sa Pintu, a gol Čovića u 26. minutu je prvi put da je Zvezdina odbrana kapitulirala od dolaska Portugalca.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 4:1

(Milijaš 20, 36 (pen), 59, Lazović 55. - Čović 26.)

Sudija: Nenad Đokić;

Stadion: "Marakana", 20.000 gledalaca

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Mladenović - Garido, Milijaš, Kadu(Milivojević 58.) - Lazović, Kasalica - Dauda.

SPARTAK: Aleksić - Farkaš, Vbratić, Antonić, Puškarić - Šarac, Novaković, Kovačević, Čović, Torbica - Despotović.

TOK MEČA:

1. - 10. minut - Kao što je očekivano, domaći krenuli ofanzivno, ali nisu mnogo prišli golmanu Aleksiću, koga dobro brani odbrana Subotičana.

11. - 20. minut GOOOOOOL - Kako se puni stadion tako i Zvezda sve ozbiljnije napada. Prvo je Vešović sjajno centrirao s desne strane, a na loptu je natrčao Dauda u punom trku, ali je Aleksić sjajno odbranio.

Međutim, samo minut kasnije, Aleksić nije mogao ništa kada je Nenad Milijaš na svojoj 150. utakmici u crveno-belom dresu, posle još jednog sjajnog centaršuta Vešovića, zakucao loptu u mrežu gostiju. Dakle, 1:0 za Zvezdu.

21. - 25. minut GOOOOOOL - Ubrzo je stigao adekvatan odgovor Spartaka. Mladenović je loše odbranio svoju levu stranu, kojom je prošao Novaković, ušao u šesnaesterac, uputio loptu na drugu stativu, gde je Čović, posle malog kontakta Bajkovića, lagano smestio loptu u mrežu. Izjednačenje 1:1.

26. - 35. minut GOOOOOOL - Posle gola gostiju, sa severa se začula poznata pesma, upućena predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću, ali i pored toga, "crveno-beli" su nastavili da napadaju, što je urodilo plodom u 35. minutu, kada je u šesnaestercu lopta pogodila Vidaka Bratića u ruku i sudija je pokazao na penal.

Odgovornost je, kao i obično, preuzeo kapiten Milijaš, koji je loptu i golmana Aleksića poslao u suprotne strane. Mreža se tresla, vodi Zvezda 2:1.

36. - 45. minut - Mirna završnica na "Marakani", uz po jednu polupriliku na obe strane. Trener domaćih Rikardo Sa Pintu zasad može da bude zadovoljan rezultatom, mada postoje određeni propusti što se igre Zvezde tiče.

POLUVREME

Drugo poluvreme počelo je sa još popunjenijom "Marakanom" i sjajnom atmosferom, koju su priredili Zvezdini navijači. Malo su podsetili i na onaj revanš meč sa Bajernom 1991. godine, kada su bile zapaljene baklje na obodima svih tribina, pa je slično i sada bilo, jedina je razlika bila u tome što toga nije bilo samo na "jugu".

Uz bakljadu, "severom" se razvila šetalica koja simbolizuje aktiviranje TNT, uz transparent "Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao".

46. - 55. minut GOOOOOOL - Kada je fudbal opet došao u centar pažnje, Spartak je bio oštećen za čist penal, kada je lopta, posle jednog centaršuta, pogodila u ruku Vešovića, ali sudija nije pokazao ništa.

Samo minut posle toga, krenula je sjajna kontra "crveno-belih", a Dauda i Kadu su bili bukvalno u situaciji "2 na 2", a onda je niotkuda doleteo Darko Lazović i protutnjao pored odbrane gostiju. Dauda mu je ubacio loptu u prazan prostor, a mladi Čačanin je iskusno plasirao loptu pored Branimira Aleksića.

Ovacije celog stadiona dobio je Kadu, koji je izašao, a umesto njega na teren je istrčao Luka Milivojević.

59. minut GOOOOOOL - Akcija je krenula s desne strane, loptu je dobio Dauda i odmah zabeležio svoju drugu asistenciju na današnjoj utakmici, pošto je uposlio Milijaša na drugoj stativi, koji je klizećim startom bio brži od Aleksića i postigao het-trik na svojoj jubilarnoj 150. utakmici.

60. - 75. minut - Posle silnih golova domaćih, malo je opao tempo utakmice, pa su u ovom periodu viđene samo dve poluprilike Zvezde, koje su se završile kornerima.

76. - 90. minut - Sama završnica nije donela skoro ništa zanimljivo, sem šanse koju je u 87. minutu imao Dauda, ali je posle solidnog prijema lopte, sa samo pet metara iskosa levo, poslao loptu daleko preko gola.

Crvena zvezda je zabeležila četvrtu pobedu zaredom od dolaska Sa Pintua na mesto šefa stručnog štaba, a gol koji je postigao Čović u 26. minutu takođe je prvi put da je Zvezdina odbrana kapitulirala pod vođstvom Portugalca.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    14. april 2013 | 16:14

    Spartak je igrao opasno dobro. Na terenu je bilo egal. Onda je Zvezda dobila penal-opravdano , onda Spartak nije dobio čist penal -neopravdano. I posle je bilo šta je bilo. U moje vreme ka neko nekog rasturi znalo se šta to znači. Inače navijam za Zvezdu ali preteraste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA