Ništa nije trulo u državi Danskoj: Skandinavci u polufinalu Eura, Česi sa punom puškom idu kući!

Tvrd meč u Azerbejdžanu i pobeda Danaca!

  • 7
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Danske napravila je neverovatan uspeh plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva! Skandinavci su na stadionu u Bakuu slavili protiv Češke sa 2:1 golovima Dolberga i Dilejnija, dok je Šik uspeo da samo ublaži tugu svoje zemlje sa tim što se poravnao na vrhu liste strelaca sa Kristijanom Ronaldom.

Velika je šteta što Šiku nije pružena prilika da u još jednom meču možda i postane najbolji strelac prvenstva Evrope, ali su mu na put stali Danci koji su zaustavili nalet njegove ekipe početkom drugog poluvremena, stali na put impulsu koji su Česi imali i obezbedili put dalje.

Samo pet minuta je bilo potrebno Dancima da povedu u Bakuu. Striger Larsen je izveo korner sa desne strane, Česi se nisu dobro snašli u svom kaznenom prostoru, preuzeli su štopere, ali je Tomas Dilejni uspeo da se prikrade i sa nekih osam metara glavom pogodi donji levi ugao.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

Nisu uspevali Česi da se snađu, a sve slabije su reagovali u odbrani gde je duvala promaja zbog panike da se neće rezultatski vratiti do kraja meča. Ta ofanziva ih je i koštala drugog gola.

Skandinavci će u visine dizati Melea. Bek je ponovo učestvovao kod gola svoje reprezentacije, ovoga puta je povukao po levom boku i ubacio loptu u peterac gde je pronašao Kaspera Dolberga koji je postavio samo nogu i prosledio je u donji desni ugao. Tada su već Česi morali dobro da se počešu po glavi.

Oni su to i učinili. Videlo se da su Česi krenuli silovito na sve ili ništa početkom drugog poluvremena, pa Coufal je u 49. minutu centrirao sa strane da bi Patrik Šik izgurao čuvara i po zemlji pogodio donji levi ugao Šmajhela koji nije uspeo da reaguje. Imamo ponovo utakmicu.

Pokušavali su Česi da nađu recept, da nađu način da dođu do tog još jednog gola koji bi momentum sigurno preokrenuo u njihovu korist. Ubacivali su napadače, ofanzivne veziste, ali sve manje su imali uticaja na igru, da bi na kraju morali da pruže ruku boljem.

Ko bi rekao da će Danska, posle one tragedije i šoka sa Kristijanom Eriksen, ovako poleteti? Posle onog poraza od Finske? Posle depresije kapitena Simona Kjera? Niko ne bi rekao, ali oni su tu, već na velikoj visini i mogu da odu sve do zvezda.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

Uživo:

90+5. minut - KRAAAAAAAJ! DANSKA JE U POLUFINALU EURA!

83. minut - Česi su nemoćni da nešto više urade, ali nisu se pomirili sa sudbinom. Samo se čini da Danci kontrolišu čitavu situaciju.

79. minuta - Strahovit šut Polsena ali Vaclik brani! Na ovo moramo biti spremni shodno tome da su Česi sve bliži golu protivnika, ali sve manje brane svoj.

75. minut - Još 15 minuta nade za Češku koja istinski pokušava, ali poslednja linija Danske ne dozvoljava izjednačenje.

69. minut - Polsen je uneo mnogo živosti u igri Danaca, a nakon trka od 30 metara je došao u poziciju da tuče sa ivice kaznenog prostora, ali dobro se bacio Vaclik. Nema promene rezultata.

60. minut - Upravo ono što smo i rekli, bilo je potrebno osveženje u ofanzivi Danaca, te su sada na terenu Polsen i Norgard umesto Dolberga i Damsgarda.

58. minut - Nije se mnogo toga promenilo u igri od prvog poluvremena, samo Danska oštrica kontre je dosta otupela i sada nema odgovora na ofanzivu i pritisak protivnika.

49. minut - GOOOOOOOOOOOL! ČEŠKA SE VRAĆA U IGRU! Videlo se da su Česi krenuli silovito na sve ili ništa, Coufal je centrirao sa strane da bi Patrik Šik izgurao čuvara i po zemlji pogodio donji levi ugao Šmajhela koji nije uspeo da reaguje. Imamo ponovo utakmicu.

47. minut - Kakav pritisak češke selekcije na startu. Dve bombe Krmenčika i Baraka, ali obe uspeva krajnjim naporima Šmajhel da odbije sa strane. Danci moraju biti oprezni.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Česi nemaju šta da izgube, idu ofanzivno i sada su u igri Krmenčik i Jankto, dva igrača od kojih nemaju ofanzivnijih. Van igre su Holeš i Masopust.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

45+3. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Česi pokušavaju, ali to nisu pokušaji koji će uspeti da slome Dance. Moraće da promene pristup, ali i zaštite se od kontri koje u svakom naletu prete da promene rezultat.

42. minut - GOOOOOOOOL! DANSKA VODI SA 2:o! Skandinavci će u visine dizati Melea. Bek je ponovo učestvovao kod gola svoje reprezentacije, ovoga puta je povukao po levom boku i ubacio loptu u peterac gde je pronašao Kaspera Dolberga koji je postavio samo nogu i prosledio je u donji desni ugao. Sada već Česi moraju dobro da se počešu po glavi.

Fudbalska reprezentacija Danske Foto: Tanjug/AP

38. minut - Češka odbrana je na vetrometini kada su kontre Danske po sredi, a to je i sada bio slučaj. Damsgard je trčao nekih 25 metara i vukao loptu sve do monenta kada je tukao sa leve strane gađajući suprotni ugao, ali Vaclik pokazuje svoje kvalitete.

33. minut - Ponovo Souček, ali sada nogom sa ivice kaznenog prostora. Šmajhel na pravom mestu.

26. minut - Souček, tradicionalno, prvi dolazi do lopte posle kornera, ali nije uspeo da artikuliše pokušaj glavom. Ostaje vođstvo Danske.

21. minut - Brani Šmajhel šut Holeša! Golman Danske je dao loš pas i sve je tako krenulo. Masopust je povukao loptu i prosledio je na levu stranu odakle je Holeš šutirao, ali ishod je samo korner.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

17. minut -Ponovo je Dilejni mogao da zatrese mrežu, i to na asistenciju Strigera Larsona koji ga je uposlio i kod prvog gola. Ovoga puta sa nekih 10 metara nije dobro zahvatio povratnu loptu, pa je ona otišla pored desne stative. Intezivan meč i Danci su bliži da udvostruče vođstvo.

13. minut - Kakva lopta Hojbjerga i velika šansa za Damsgarda. Napadač se našao oči u oči sa golmanom Vaclikom, pokušao da proturi loptu pored njega, ali je pokušaj bio spor, tako da ju je sa linije pokupio Kalas.

11. minut - Češka selekcija je šokirana onim što je se dogodilo u uvodnim minutima meča, tako da su tek sada došli do vazduha. Šik je izbacio Melea sa desne strane, ušao u dubinu šesnaesterca, ali je izblokiran i njegov tim će imati korner.

Fudbalska reprezentacija Danske Dan Mullan

5. minut - GOOOOOOOOL! DANSKA VODI! Samo pet minuta je bilo potrebno Dancima da povedu u Bakuu. Striger Larsen je izveo korner sa desne strane, Česi se nisu dobro snašli u svom kaznenom prostoru, preuzeli su štopere, ali je Tomas Dilejni uspeo da se prikrade i sa nekih osam metara glavom pogodi donji levi ugao. Uzbiljiv start četvrtfinala u Azerbejdžanu!

1. minut - UTAKMICA JE POČELA! SUDIJA BJORN KUJPERS JE DAO ZNAK DA LOPTA MOŽE DA SE ZAKOTRLJA.

17.55 - Ekipe su na terenu, slušamo himne. Zanimljivo da je 1.000 navijača Danske doputovalo u Azerbejdžan.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

Reprezentacije Češke i Danske sastaju se u Bakuu u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva u fudbalu od 18 časova.

Biće to duel dva prijatnija iznenađenja na ovom šampionatu, a posebno tu mislimo na Čehe koji su u osmini finala preko Holandije (2:0) dospeli u završnicu takmičenja.

Danci su posle lošeg starta i srčanog udara Kristijana Eriksena značajno podigli formu s dve ubedljive pobede nad Rusijom (4:1) i Velsom u osmini finala (4:0) pa treba očekivati dobru utakmicu.

Stigli su i sastavi timova, deluje da je sve očekivano i da nema iznenađenja.

ČEŠKA - DANSKA (18.00, Nova S)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    3. jul 2021 | 20:01

    Najgore evropsko prvenstva u poslednjih 100 godina. Nikad gore ekipe u osmini finala, a ni ove u polufinalu nisu ništa bolje. Kad jedna ovakva jadna Danska dodje do polufinala, to je dokaz sa je trulo nešto u evropskom fudbalu a ne samo u državi Danskoj.

  • danci igraju

    3. jul 2021 | 19:06

    kao daje fejsal mulic usao u njih

  • Zoki

    3. jul 2021 | 20:11

    Gde su nosioci grupa? Kakvo je ovo prvenstvo?! Eto, pobediše Rusiju jedinu utakmicu u grupnoj fazi, Vels (možeš misliti) u osmini i Češku u četvrt i igraju polufinale... Al je sistem takmičenja, svaka vam čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA