≫ 

Pristojna Engleska se digla zbog uplakane nemačke devojčice, sakupljen neverovatan novac

Veliki deo engleske javnosti ne samo što je osudio užasne poruke na račun male navijačice "Pancera" već se i odazvao akciji koju je pokrenuo jedan Velšanin

  • 5
uplakana nemačka devojčica Foto: twitter/ItsRoshanRai

Suze jedne devojčice sa utakmice Nemačka - Engleska na "Vembliju" koje su bile odraz njene tuge zbog poraza "Pancera" u polufinalu Eura, izazvala je veliku pažnju javnosti u obe zemlje. Isprva su to bili krajnje ružni komentari internet navijača Engleske na njen račun, koje je osudila javnost na Ostrvu i ona pristojna Engleska, mnoge poznate ličnosti.

Čitava priča je toliko dotakla i jednog biznismena iz Velsa, 51-godišnjeg Džoela Hjuza, da je on pokrenuo humanitarnu akciju sa ciljem da se, kako je rekao, "vrati osmeh na lice nemačkoj devojčici", o čemu smo već pisali.

"JustGiving" je naziv stranice koju je ovaj čovek dobrog srca pokrenuo sa ciljem da se uplati novac koji bi bio prosleđen roditeljima devojčice, kao neka vrsta naknade za pretrpljeni duševni bol zbog vređanja koje je pretrpela - od strane britanskih navijača.

Sada Hjuz, ispred onog pristojnog dela Britanije, želi da se iskupi za primitivno ponašanje "glasne manjine".

Hjuz je u izjavi engleskim medijima rekao da ovom akcijom želi i da skrene pažnju ljudima na internet nasilje koje se dešava svuda oko nas i da je ovo dobra prilika da se ukaže na ovu sve učestaliju pojavu u čitavom svetu.

Ono što je interesantno, odziv ljudi je veliki, pa je tako, samo dva dana od pokretanja akcije, sakupljeno 25.000 funti koje je Hjuz namenio porodici nemačke devojčice. On još uvek nije uspeo da stupi u kontakt sa njima, mada pokušava, i veruje da će uspeti u tome.

Hjuz je na kraju rekao da ako porodica devojčice ne bude pronađena ili ne želi da prihvati novac, novac će donirati "u svrhu koja je usko povezana sa duhom kampanje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    4. jul 2021 | 08:35

    Западно схватање ствари - све кроз материјално, све кроз новац... Туга. Духовно празни, јадни и бедни људи.

  • Тодорић

    4. jul 2021 | 09:18

    А наша бомбардована и убијена деца уз енглеско учешће,су Колатерална штета...али Немачка девојчица!!!ах,ах,ах,мученица...

  • Stipse

    4. jul 2021 | 15:53

    Neverovatan novac 25 000 evra, a mala Srbija za lečenje deteta za par meseci skupi 2,5 miliona evra. To pokazuje prave vrednosti naroda izmedju nas i njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA