≫ 

Koga će sledećeg "terorisati" Jović, Englezi i Italijani favoriti pred žreb u Nionu

Na žrebu u petak nema povlašćenih, svako može sa svakim

  • 5

Dva kluba iz Engleske, dva iz Španije i po jedan iz Portugala, Italije, Češke i Nemačke, to je konačan "kroj" timova koji će u petak od 13 časova po centralno-evropskom vremenu dobiti svoje protivnike u nastavku Lige Evrope.

Ovo su klubovi koji su prošli među osam najboljih u drugom po rangu evropskom takmičenju:

1. Arsenal

2. Ajntraht

3. Benfika

4. Viljareal

5. Napoli

6. Valensija

7. Slavija Prag

8. Čelsi

Sledi žreb u Nionu i na njemu neće biti nosilaca i povlašćenih timova, a svako će moći da igra sa svakim. Prvi tim koji bude izvučen igraće prvi meč kod kuće, a drugi kao gost.

Jedino ograničenje je da Čelsi i Arsenal iz bezbednosnih razloga neće moći da igraju kao domaćini istog dana, čak i oba kluba budu izvučena prva u parovima na žrebu.

Kompromisno rešenje je da tim koji je lošije plasiran na tabeli nacionalnog šampionata automatski ide kao gost, a trenutno je to Arsenal.

Foto: Guliver/Harold Cunningham/Getty Images

Uprkos ne baš briljantnoj formi, Čelsi se predstavio uz Arsenal kao jedan od favorita kojima bi najveću konkurenciju trebalo da predstavlja Napoli. Ipak, Sevilja se opasno okliznula protiv uporne Slavije pa ne treba otpisivati nikoga pre mečeva četvrtfinala.

Zvanični rang učesnika četvrtfinala možete videti na OVOM LINKU.

UEFA je najavila da će žreb biti moguće da se prati preko društvenih mreža, ali i UEFA televizije uživo. Kada je reč o terminima, sve utakmice četvrtfinala i polufinala počinju od 21 sat, što do sada nije bio slučaj jer su bila dva termina.

Da podsetimo, posle revanš mečeva osmine finala Dinamo iz Zagreba je u produžetku ostao bez nastavka bajke protiv Benfike, Slavija je junački šokirala Sevilju posle ludačkih 120 minuta, a u Interu će sanjati Luku Jovića i njegov lob Handanovića.

Dinamo Kijev nije imao šta da traži protiv raspoloženog Žirua u "petardi" Čelsija, dok je Zenitu premalo bio jedan gol Branislava Ivanovića protiv Viljareala.

Krasnodar je bio na pragu da eliminiše Valensiju, a Salcburg se časno oprostio nedovoljnom pobedom protiv Napolija, dok je Ren prokockao 3:1 iz prvog meča protiv Tobdžija.

VIDEO - Kada te navijači ovako isprate na revanš Lige Evrope, nema teorije da na kraju ne prođeš dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja trst

    15. mart 2019 | 01:05

    Bravo Jović!

  • Geak

    15. mart 2019 | 08:12

    Sta ce terorisati? Trebao je dati bar 3 komada minimum. Bice on igracina al mu treba jos koja godina iskustva! Prvi spic reprezentacije trenutno!

  • Dušan

    15. mart 2019 | 01:07

    frankfurt treba da dovede šaponjića, radosava petrovića i fejsala mulića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA