Letos želeli Balotelija, sada krenuli i po Ibru: Najpopularniji tim Brazila želi još jači napad

Flamengo želi da upari bivše napadače Intera

  • 0

Finalista Južnoameričke Lige šampiona Flamengo ozbiljno se uključio u trku za potpis Zlatana Ibrahimovića od prvog januara, kada mu istekne ugovor sa LA Galaksijem.

Posle Napolija, Bolonje i Boke Juniors i brazilski klub želi Šveđanina u svojim redovima.

Najpopularniji brazilski klub igra najbolji fudbal u ovom veku, prvi je u domaćem šampionatu i blizu je titule koju čekaju deset godine, a sa druge strane igraće prvo finale Kopa Libertadores posle 38 godina. Izbacili su Gremio zakazali su duel sa Riverom 23. novembra.

Luka Modrić, Zlatan Ibrahimović Foto: Profimedia/Newscom

Ambiciozna uprava kluba rešila je da najbrojnijim navijačima obezbedi i najbolje fudbalere i najbolji fudbal. Tako su letos crveno-crni dres obukli Rafinja iz Bajerna, Filipe Luiz iz Atletiko Madrida, Dijego Alves golman Valensije, Žedson iz Rome i Gabriel Barbosa poznat kao Gabigol koji je stigao iz Intera na pozajmicu i koji ponovo teroriše protivničke mreže.

I tu ne žele da stenu jer u svoj veliki projekat žele da uključe i Ibrahimovića.

Što se novca tiče, Flamengo tu može da parira evropskim ekipama, a pre svega Napoliju koji je , kako prenose mediji, ponudio Ibri 1,5 miliona evra do kraja sezone, odnosno tri za narednih godinu dana.

Letos su pokušali da dovedu Marija Balotelija, čak je Italijan i doputovao u Brazil, ali se ipak odlučio da se vrati u domovinu i da obuče dres Breše.

Flamengo-Gremio, Kopa Libertadore Foto: AP/Tanjg

Popularni Ibrakadabra se nada unosnijoj ponudi, ali u konkurenciji je još Bolonja čiji je glavni adut trener Siniša Mihajlović, ali finansijski apsekti tu ne bi mogli da budu veći od Napolijevih. Zainteresovana je još samo Boka Juniors, ali kako predstoje predsednički izbori u decembru do tada je sve na čekanju.

Kako najverovatnije neće moći da dobije novac koji priželjkuje odluku će doneti po projektu koji mu budu predočili pregovarači klubova, a Flemengov adut može da bude Marakana i ulazak u kuću slavnih kluba u kojoj su već Dejan Rambo Petković, Adrijano, Ronaldinjo, Romario, Žunjinjo, Žulio Cezar...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA