Ovo je 10 najlepših golova Partizana: Sumin "metak" Zvezdi, "žoga bonito" Sadika i Miletić za Evropu

Crno-beli su posebno atraktivno i efikasno igrali u prvom delu sezone, pa je gotovo na svakom meču mogao da se vidi atraktivan pogodak, dribling ili akcija za TV špice

  • 16
162. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Još uvek je krajnje neizvesno da li će fudbal, sport uopšte, kako u Srbiji tako i u svetu, biti nastavljen usled pandemije korona virusa, ali kakva god da bude odluka čelnika na najvišim nivoima, navijači Partizana će imati šta da pamte do momenta prekida takmičenja.

Biće svakako i lepih i gorkih uspomena, ali će neke utakmice i golovi crno-belih kako u domaćem takmičenju tako i u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope ostati zauvek urezani.

Partizan je, bez dileme, igrao najatraktivniji i najefikasniji fudbal u Srbiji, bar u jesenjem delu sezone, iako se pomenuti epiteti nisu reflektovali na stanje na tabeli, gde tim iz Humske zaostaje za večitim rivalom.

Ipak, kada se sve sabere, pristalice Partizana su imale šta da vide od svojih miljenika, bilo je pregršt dobrih mečeva u svim takmičenjima, sjajnih poteza i golova, zbog kojih su i fudbaleri i stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem imali podršku.

ASANOV DEBI IZ SNOVA

Nagoveštaj da su crno-beli posle dve godine antifudbala počeli da se oporavljaju donele su kvalifikacije za Ligu Evrope i letnji mečevi sa jakim turskim timom Malatijomspor.

Posebno je upečatljiv bio meč u Beogradu, koji je okončan pobedom 3:1, iako su Turci bili zreli za “pola tuceta” golova, a pažnju je skrenuo Takuma Asano, debitant u tom momentu, koji je postigao gol za vođstvo od 2:0, na pas Saše Zdlejara.

MILETIĆEV GOL NAJVAŽNIJI U SEZONI

Ipak, kada se sagledaju svi aspekti, najvažniji gol Partizana u tekućoj sezoni delo je Nemanje Miletića. Bio je to pogodak u revanš meču plej-ofa za Ligu Evrope, gde su, posle pobede u Beogradu (2:1), crno-beli primili gol u Norveškoji bili na ivici ponora.

Deset minuta pre kraja, Zoran Tošić, Aleksandar Šćekić i pomenuti Miletić su realizovali uigranu akciju iz prekida, koju je desni bek okončao nebeskim skokom i golom vrednim plasmana u Evropu, koji je praktično preokrenuo kompletno stanje u klubu.

FILIP STEVANOVIĆ – ČUDO OD DETETA

Sezonu majstorija u Superligi je otvorio mladi Filip Stevanović, koji je u 5. golu, u pobedi nad Radom (3:0) pokazao sav svoj raskošni talenat.

Jedan od dva gola veziste je bio spektakularan, jer je predriblao kompletnu odbranu gostiju i potom poslao loptu u dalji ugao.

ŽOGA BONITO UMARA SADIKA

Dva puta je TSC u sezoni “zastao u grlu” Partizana i jedino što će navijači crno-belih pamtiti po dobrom u susretima sa pomenutom ekipom je gol Umara Sadika iz jesednjeg duela u Humskoj.

Miloševićev tim je gubio ranim golom, a onda je Sadik izveo nemoguće – oslobodio se čuvara driblingom i iz mrtvog ugla spoljnjim delom kopačke (kontranogom) pogodio mrežu.

SUMINA BOMBA U VEČITOM DERBIJU

Septembarski 161.večiti derbi ostaće duboko urezan u mislima navijača Partizana, ne samo zbog pobede nad Crvenom zvezdom od 2:0, već i zbog kompletnog utiska sa tribina, ali i golova koje su postigli Sejduba Suma i Zoran Tošić.

Sumin je bio posebno atraktivan, pošto je sa 25 metara “ubio pauka” na golu Milana Borjana.

GVINEJAC "ROLAO" I U NIŠU

Tri dana posle pobede nad Crvenom zvezdom, Partizan je u Nišu razbio prošlogodišnjeg dužnika – Radnički (4:1), a Sejduba Suma je potvrdio sjajnu formu spektakularnim golom u drugom poluvremenu.

Gvinejac je primio loptu na sredini terena, a potom predriblao pet igrača domaćina i pogodio mrežu.

ZDJELAR "UBIO PAUKA" SA VOJVODINOM

Derbi 15. kolaizmeđu Partizana i Vojvodine u Humskoj imao je pomenuti epitet samo na papiru, jer su crno-beli neočekivano lako razbili Novosađane.

Već posle prvog dela meča bilo je 2:0, a na početku drugog poluvremena Saša Zdlejar je izuzetnim udarcem sa 25 metara odagnao sve dileme u vezi sa pobednikom.

GORKA USPOMENA I LEP GOL IZ HAGA

Na kraju 2019. godine Partizan je u gostima AZ Alkmaru igrao odlučujući meč za plasman u drugu fazu Lige Evrope. Do 85. minuta je imao vođstvo od 2:0, a onda je sve prosuto u završnici meča (2:2). Jedino vredno uspomene je možda vodeći gol, delo Takume Asana, na aststenciju Bibrasa Natha.

Japanac je loptu “iz dubine” u trku primirio na butinu, a potom “špicem” u vezduhu poslao pored golmana...

TOŠIĆ I NATHO – POKAZNA VEŽBA PREKIDA

Početak prolećnog dela sezone nije bio blistav za Partizan kao jesen, ali bilo mečeva gde su crno-beli individualnim kvalitetom anulirali nedostatke u igri.

Jedan od njih je svakako uvodni duel sa Radnikom u Humskoj, u kome su "pokaznu vežbu" izvođenja slobodnih udaraca demonstrirali Zoran Tošić i Bibras Natho.

Popularni Bambi, sada već igrač kineskog Tajžua, probio je led sa Surduličanima, a Izraelacu nastavku meča dokusurio goste jednako atraktivnim golom.

Video: Partizan u karantinu, uskoro testiranje na korona virus

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska voli Partizan

    12. april 2020 | 14:02

    Tri derbija nisu nam dali gola. Uskoro kad krene sve ovo sledi i cetvrti derbi u kojem cemo razbiti ove iz rupe... Partizan iznad svih

  • ratar

    12. april 2020 | 13:41

    Bas im ga nabio suma pod precku. Taj derbi nisu imali sut ka golu.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. april 2020 | 14:19

    Честитам гробарима Васкрс, ми славимо следеће недеље...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA