Donaruma odbranio penal, Čalhanoglu dao golčinu, a Zapata izjednačio: Milan i Atalanta dele bodove

Jako dobar meč

  • 0
Italy Soccer Serie A Antonio Calanni

Fudbaleri Milana i Atalante odigrali su nerešeno 1:1 u meču 36. kola italijanske Serije A, u meču u kom su obema ekipama bili potrebni bodovi.

Milanu nešto više, jer se Rosoneri bore za direktnu kartu za Ligu Evrope, ali utisak je da su kasno upalili ove sezone, te da ih prvi deo sezone skupo košta.

Oni su odoleli i imali svoje prilike protiv ekipe koja je ove sezone od njih postigla ravno 40 golova više i bili jako dobar rival.

U meču u kom su viđeni i promašen penal i VAR snimak i jedna čarolija Čalhanoglua, podela bodova je možda i najpravičniji epilog.

Prvo poluvreme na San Siru proteklo je u nekoliko zanimljivih situacija. Bolje je počela Atalanta koja je u uvodnih desetak minuta bila nešto konkretnija.

Kada joj se to nije isplatilo, usledila je kazna Milana. I to kakva! Hakan Čalhanoglu je namestio loptu da sa leve strane kaznenog prostora izvede slobodan udarac.

Umesto da sa mesta sa kog se gotovo po pravilu uvek centrira, on to i učini, Čalhanoglu je pocepao malu mrežu u daljem uglu gola Atalante za 1:0.

Već posle 20 minuta mogla je da bude i duplirana prednost, ali je golman Atalante bio priseban posle šuta Laksalta. Četiri minuta kasnije, Atalanti se osvetila "karma" i jedan nepisan običaj.

Mada će ostati nejasno zašto je Lukas Bilja nogom zgazio Ruslana Malinovskog u kaznenom prostoru u situaciji koja je već bila rešena, nije jasno ni zašto Malinovski, nad kojim je napravljen penal nije njegovo izvođenje prepustio nekom drugom.

Italy Soccer Serie A Antonio Calanni

Šutirao je sam i promašio, Donaruma je odbranio, a Milan se bar nakratko izvukao. Sve dok na scenu nije stupio nezaustavljivi Duvan Zapata u 34. minutu.

Kolumbijac se najbolje snašao posle karambola u kaznenom prostoru Milana posle šuta i odbitka njegovog saigrača.

Italy Soccer Serie A Antonio Calanni

Zapatu nije najbolje ispratio Davide Kalabrija, uklizao je i omanuo, a Zapata je po zemlji matirao Donarumu za 1:1 do poluvremena.

U nastavku je Papu Gomez šutirao pored gola i propustio šansu za preokret Atalante posle sat vremena igre.

Italy Soccer Serie A Antonio Calanni

U 63. i 73. minutu dve dobre šanse za Milan, od kojih će drugu bar večeras sanjati Đakomo Bonaventura koji je pogodio stativu posle brze kontre "Rosonera".

Od tada do kraja nijedna ekipa nije uspela da opasnije ugrozi protivničkog golmana, pa je Atalanta ostala na 75 bodova i na drugom mestu, dok je Milan sa 60 bodova ostao na sedmom.

Italy Soccer Serie A Antonio Calanni

Tim iz Bergama sada može da prestigne Inter iz Milana koji ima utakmicu manje i 73 boda, dok četvrtoplasirani Lacio ima 72.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA