≫ 

Bivšeg golmana Junajteda uništili depresija i alkohol: Prestao je da pije tek kad je dotakao dno

Tužna priča nekada čuvenog golmana

  • 0
Roj Kerol Foto: Youtube.com

Nekadašnji golman Mančester junajteda, Roj Kerol, prošao je kroz pakao alkoholizma.

Kerol je za Đavole branio od 2001. do 2005. godine na 72 utakmice, sada ima 42 godine i uspeo je da prebrodi depresiju i alkoholizam.

U karijeri je još branio za ozbiljne klubove poput Vest Hema, Glazgov Rendžersa i Olimpijakosa, a karijeru je završio prošle godine u poluprofesionalnom Linfildu u Severnoj Irskoj.

Za Severnu Irsku je branio 45 puta, a u jednom podkastu, govorio je o problemima koji su ga mučili.

- Dajte da pokušam da objasnim... Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povređen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva meseca slobodno. I tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam ceo dan.

Sve to se odrazilo na porodicu.

- Supruga i deca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osećaj. Da bih vam sve objasnio vratićzu se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja i to mi je bio problem. To je bilo kada sam bio u Vest Hemu (2005-2007). A, shvatio sam ko su mi bili prijatelji kada sam dotakao dno - rekao je Kerol.

- Moja supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na lečenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam hteo da se lečim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića.

Sve to privuklo je veliku medijsku pažnju.

- U klinici sam se zadržao šest dana, posle toga nisam pio nedelju, a za to vreme su novinari i svi stajali ispreed moje kuće. Posle nedelju dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se 'Ko sam ja?' Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad.

Ona nije pristala, ali od tada Kerol ne pije, a to se dogodilo pre devet godina i 11 meseci - taj datum i Kerol dobro pamti.

Sa druge strane, navijači ga pamte po tome što je primio gol sa pola terena protiv Totenhema, kada mu je lopta ispala iz ruku i prešla crtu, a zanimljivo je da pogodak ipak nije priznat.

Video: Tek počinjemo i ne planiramo da stajemo: Miljakovac dobio fudbalski klub koji pomera granice

Večeras se igra 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a vrlo zanimljivo biće od 20.00 u Solunu, gde PAOK čeka Benfiku. Portugalci su iskusniji, jači, ali igra se jedan meč… Kvota na keca je 4,20, na dvojku 1,90, dok je iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PAOK - Benfika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA