Legendarni Bufon branio za Parmu posle 20 godina, dva puta kapitulirao na startu sezone u Seriji B

Parma i Frosinone remizirali 2:2

  • 4
đanluiđi bufon Foto: youtube/Andre Sport

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon (43) ispunio je san mnogih ljubitelja i romantičara "Kalča" širom sveta: stao je na gol Parme posle 20 godina!

Bufon, koji se ovog leta vratio u klub u kojem je počeo svoju slavnu karijeru, u kojem će je i završiti, bio je među stativama svog tima koji je u petak uveče, u prvoj utakmici sezone, remizirao sa Frosinoneom - 2:2.

Nije imao sreće Điđi da povratnički meč kruniše i pobedom, od toga ga je delilo tako malo, pošto je domaći tim gol za egal postigao u 89. minutu.

Bufon je, da pdosetimo još jednom, od 1995. do 2001. godine bio na golu Parme, iz koje je prešao u Juventus i tamo bio sve do 2018. godine. Jednu sezonu nastupao je za Pari Sen Žermen, potom još jednu za Juve, a ovog leta se vratio na mesto gde je sve počelo.

Pogledajte sve golove sa meča Frosinone - Parma:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dokle

    21. avgust 2021 | 06:08

    Hajde oladi daj šansu mladjima

  • IM

    21. avgust 2021 | 09:53

    Ne radi se o parama...covek jednostavno radi ono što najviše voli . Zato je i tu , gde jeste... Njemu svaka čast...Čovek igrao u drugoj ligi pre 15ak god kao najbolji golman sveta. To može samo on: GIGI BUFFON #1

  • Mrcke

    21. avgust 2021 | 00:14

    Pljunuo na veliku karijeru, zinula zadnjica za evricima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA